Μαζί από κούνια, μαζί και στη διάκριση – Χανιώτες δίδυμοι αρίστευσαν στις Πανελλήνιες

μαζί-από-κούνια-μαζί-και-στη-διάκριση-8211-1249189
Ο Γιάννης Ντουντουνάκης αριστερά και ο Γιώργος Ντουντουνάκης δεξιά

Πόσο συνηθισμένο είναι, δύο αδέλφια να είναι δίδυμοι και, δίνοντας πανελλήνιες, να διακριθούν και οι δύο, όντας από τους καλύτερους στην πόλη στους βαθμούς που έλαβαν; Στα Χανιά έγινε κι αυτό, με τους Γιάννη και Γιώργο Ντουντουνάκη, οι οποίοι πήγαν εξαιρετικά στις εξετάσεις και τώρα έχουν κάθε λόγο να βλέπουν αισιόδοξα το μέλλον.

Ο Γιάννης Ντουντουνάκης συγκέντρωσε 19.343 μόρια, μια βαθμολογία που ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να είναι τόσο υψηλή:

«Ήξερα ότι πήγα καλά, αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο καλά», είπε ο νεαρός Χανιώτης. «Είχα στήριξη από την οικογένειά μου και ο κόπος ανταμείφθηκε. Θα δηλώσω πρώτη τη Νομική Αθηνών, αυτός ήταν ο στόχος μου», προσέθεσε.

Σε όσους δεν τα κατάφεραν, ο Γιάννης Ντουντουνάκης έστειλε μήνυμα ότι τίποτα δεν τελειώνει στις πανελλήνιες:

«Μια αποτυχία δεν καθορίζει τίποτα – είναι απλά μια εξέταση που κρατάει τρεις ώρες και δεν αντικατοπτρίζει όλη την προσπάθεια μιας χρονιάς. Και κανείς δεν πρέπει να το βάζει κάτω αν δεν πήγε καλά στις πανελλήνιες», είπε.

Ο αδερφός του, Γιώργος Ντουντουνάκης, συγκέντρωσε 18.366 μόρια, σε μια επίσης πολύ υψηλή επίδοση:

«Στα 3 από τα 4 μαθήματα πήγα πολύ καλά, στα Μαθηματικά όχι τόσο, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη βαθμολογία. Ήταν δύσκολη χρονιά και λόγω συνθηκών με την πανδημία, όλα περιστρέφονταν γύρω από τις πανελλήνιες και ήμουν κλεισμένος μέσα όλη μέρα. Εγώ θα δηλώσω πρώτη τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ και θεωρώ ότι έχω καλές πιθανότητες να περάσω. Αλλιώς, στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Γιώργος Ντουντουνάκης.

Όσο για το αν υπήρχε ανταγωνισμός ανάμεσα στα αδέλφια, ο νεαρός Χανιώτης τόνισε ότι δεν ήταν στο ίδιο πεδίο και έτσι δεν υπήρχε άμεσος ανταγωνισμός, ενώ και τα μαθήματα ήταν διαφορετικά.

«Ένας άτυπος συναγωνισμός όμως υπήρχε και βοήθησε στην πειθαρχία, στο να διαβάζουμε καλύτερα», ανέφερε ο αριστούχος μαθητής.

Βέβαια, οι δίδυμοι δεν είναι οι μοναδικοί αριστεύσαντες Χανιώτες και το zarpanews.gr δημοσιεύει σήμερα δηλώσεις μαθητών που ξεχώρισαν στις Πανελλήνιες ΕΔΩ.

Πλέον, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στα τέλη Αυγούστου, όταν παραδοσιακά ανακοινώνονται οι βάσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook