«Μαύρος» Νοέμβριος: Από μονοψήφια νούμερα φτάσαμε σε 70 νεκρούς τη ημέρα

μαύρος-νοέμβριος-από-μονοψήφια-νού-1125580

Μέσα στις 15 ημέρες του Νοεμβρίου έχουμε σχεδόν 500 νεκρούς και πλέον η Ελλάδα ξεπερνάει τους 1.000 νεκρούς συνολικά.

Μόνο το Σαββατοκύριακο που πέρασε ανακοινώθηκαν 109 νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα, με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανάμεσα στους νεκρούς είναι 8 νέοι άνθρωποι ηλικίας έως 39 ετών…

Η επιδημία έχει ξεφύγει, τόνισε μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής καθηγητής εντατικής θεραπείας στο Αττικό, Ηρακλής Τσαγκάρης, τονίζοντας ότι πρέπει κανείς να καταλάβει ότι μιλάμε για ένα μαραθώνιο. Και ότι τα δύσκολα, μπορεί να είναι και μπροστά…

Η διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ακολουθούν τον αριθμό των κρουσμάτων με διαφορά μίας εβδομάδας – 10 μέρες. Οι θάνατοι ακολουθούν αυτά τα ρεκόρ με διαφορά άλλες 10 – 15 μέρες. Δηλαδή συνήθως ένας άρρωστος που μπαίνει στο νοσοκομείο, περνάει κάποιο διάστημα, οπότε εκτιμάμε ότι θα δούμε αυξήσεις τις επόμενες ημέρες. Πρέπει να κάνουμε έκκληση σε όλους μας να προσέχουμε… »

Τρεις νεκροί κάθε ώρα

Οι 71 νεκροί χθες σε μία ημέρα, δηλαδή τρεις θάνατοι κάθε ώρα στην Ελλάδα, δείχνουν όχι μόνο τη σφροδρότητα του δευτέρου κύματος της πανδημίας με σχεδόν 75 χιλιάδες κρούσματα, αλλά και το γεγονός ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι επιστήμονες είναι απαισιόδοξοι για την πορεία της αρρώστιας τις επόμενες ημέρες καθώς περιμένουν υψηλά νούμερα και σε κρούσματα και σε θανάτους και φυσικά σε ανθρώπους που χρειάζονται Εντατική.

Είναι ενδιαφέρον επίσης το στοιχείο ότι τις δύο πρώτες ημέρες του μήνα οι θάνατοι κινούνταν σε μονοψήφιο αριθμό και πλέον μιλάμε καθημερινά για 50 ή για 70 νεκρούς.

Την Κυριακή μπορεί τα κρούσματα να εμφανίζονται χαμηλά, 1.698, όμως, θα πρέπει να υπολογιστεί ότι έγιναν μόλις 14 χιλιάδες τεστ, σχεδόν τα μισά απ’ ότι γίνονται καθημερινά. Και η εικόνα αυτή δεν θα βελτιωθεί ίσως πριν από το επόμενο Σαββατοκύριακο οπότε κι αναμένονται τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook