Μαυρομάτικα φασόλια με πανσέτα και καυτερή σάλτσα

μαυρομάτικα-φασόλια-με-πανσέτα-και-κα-1162541

Ένα ξεχωριστό και πολύ χορταστικό πιάτο με μαυρομάτικα φασόλια, πανσέτα και πικάντικη γεύση που τους πάει πολύ. Μην παραλείψετε να το συνοδεύσετε με ξεροψημένο, ζυμωτό ψωμί.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:1:20′ Έτοιμο σε:1:35′ Χρόνος αναμονής:1-2 ώρες

Υλικά

250γρ. φασόλια μαυρομάτικα

16 φέτες πανσέτα, σε μικρά κομμάτια

3 πιπεριές τσίλι κόκκινες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα

2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

800γρ. ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες

2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

1/4 φλιτζανιού μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τα μουσκεύετε για 1-2 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις πιπεριές τσίλι, τα κρεμμύδια, την πανσέτα, το φασκόμηλο και το σκόρδο και σοτάρετε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Μεταφέρετε το μίγμα σε πυρέξ και προσθέτετε τις ντομάτες, το ζωμό και τα φασόλια, αφού πρώτα τα στραγγίσετε. Σκεπάζετε το φαγητό και στο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Κατόπιν ρίχνετε μέσα το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να “σταθούν” για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε με ξεροψημένο ψωμί.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook