Μαύροι κύκλοι: Τι τους προκαλεί και πως θα τους αντιμετώπισετε

μαύροι-κύκλοι-τι-τους-προκαλεί-και-πως-1211024

Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου, γι’ αυτό και είναι το μέρος που φαίνονται πρώτα τα σημάδια κούρασης, γήρανσης αλλά και αφυδάτωσης.

Για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους, είναι βασικό να καταλάβετε πρώτα τι είναι αυτό που τους προκαλεί. Έλλειψη υγρασίας, γονίδια αλλά και αυπνία είναι μερικές αιτίες που κάνουν το βλέμμα να μοιάζει κουρασμένο. Σήμερα ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να μειώσετε την εμφάνισή τους και να επαναφέρετε τη λάμψη στο βλέμμα σας.

Εντοπίστε πρώτα τι είναι αυτό που τους προκαλεί.

Κληρονομικότητα

Αν είχατε μαύρους κύκλους ήδη από την εφηβεία, η αιτία είναι τα γονίδια. Σε αυτή την περίπτωση οι μαύροι κύκλοι είναι αδύνατο να εξαλειφθούν εντελώς, όμως υπάρχουν τρόποι για να τους μειώσετε αποτελεσματικά. Το πρώτο και πιο βασικό είναι η καλύτερη ποιότητα ύπνου αλλά και η στάση που κοιμάστε. Δοκιμάστε να κοιμηθείτε τοποθετώντας ένα επιπλέον μαξιλάρι πίσω από το κεφάλι σας. Αυτό θα βοηθήσει να διώξετε μέρος του πρηξίματος από την περιοχή των ματιών. Για καλύτερα αποτελέσματα, επενδύστε σε μία κρέμα ματιών με συστατικά όπως καφεΐνη, πράσινο τσάι και πεπτίδια.

Εποχικές Αλλεργίες

Οι εποχικές αλλεργίες επηρεάζουν την εμφάνιση τα μάτια και έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι που τρίβουν έντονα τα μάτια τους, είναι επιρρεπείς στην εμφάνιστη των μαύρων κύκλων. Αν έχετε αλλεργίες, φροντίστε να λαμβάνετε κανονικά την αγωγή του γιατρού σας, ενώ σε συνδυασμό με τη σωστή ενυδάτωση, τον απαραίτητο ύπνο αλλά και την κρεμική περιποίηση, θα δείτε αποτελέσματα πολύ γρήγορα.

Αιμοφόρα αγγεία

Μια άλλη κοινή αιτία έντονης εμφάνισης μαύρων κύκλων, είναι τα αιμοφόρα αγγεία που εντοπίζονται πολύ κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Η απόχρωσή τους είναι προς το μοβ αν παρατηρήσετε από κοντά το σημείο, όμως από απόσταση σκοτεινιάζουν την περιοχή και θυμίζουν μαύρους κύκλους. Μπορείτε να βελτιώσετε την υφή της επιδερμίδας χρησιμοποιώντας κρέμες ματιών με πεπτίδια, που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Απώλεια όγκου

Εάν οι μαύροι κύκλοι αρχίσουν να εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, αυτό οφείλεται στην απώλεια όγκου της περιοχής. Καθώς η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητα της, οι μαύροι κύκλοι φαίνονται περισσότερο. Η καλή ενυδάτωση, οι μάσκες που θα ξεκουράσουν την περιοχή αλλά και κρέμες με υαλουρονικό οξύ θα μειώσουν γρήγορα την έντονη εμφάνισή των μαύρων κύκλων.

Πως θα εξουδετερώσετε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους

Αφού εντοπίσατε τις αιτίες που προκαλούν τους μαύρους κύκλους, μπορείτε πιο εύκολα να βρείτε και τρόπους να τους αντιμετωπίσετε, έτσι με μερικές τροποποιήσεις στις συνήθειες θα μειώσετε αισθητά την εμφάνισή τους.

Επιλέξτε τη σωστή κρέμα ματιών

Η επιδερμίδα στο σημείο των ματιών είναι πολύ λεπτή, χωρίς σμηγματογόνους αδένες και χρειάζεται δραστικά συστατικά που θα τη βοηθήσουν με τα σημάδια κούρασης και την ηλιακή ακτινοβολία. To υαλουρονικό οξύ, η Βιταμίνη C αλλά και η ρετινόλη είναι τα συστατικά που θα μειώσουν εμφανώς τους μαύρους κύκλους.

Αποφύγετε την υπερέκθεση σε μπλε φως

Το μπλε φως που εκπέμπουν όλες μας οι συσκευές (κινητά, τηλεοράσεις, οθόνες υπολογιστών) μπορεί να επιδεινώσει τους μαύρους κύκλους, ειδικά αν σκεφτούμε πόσες ώρες περνάμε μπροστά από μία οθόνη. Είναι σημαντικό λοιπόν, να μειώσουμε την έκθεση μας στο μπλε φως για να προστατεύσουμε τα μάτια μας και την περιοχή γύρω από αυτά (και όχι μόνο από την εμφάνιση μαύρων κύκλων)

Φορέστε τα γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και την επιδερμίδα γύρω τους. Αν φοράτε πάντα τα γυαλιά ηλίου σας θα προστατεύεστε και από τους μαύρους κύκλους αλλά και από τις ρυτίδες έκφρασης.

Ακολουθήστε σωστή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή και η ενυδάτωση είναι –μαζί με τον ύπνο- το βασικότερο ”όπλο” σας για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. Θυμηθείτε πως όταν τρεφόσαστε σωστά, κοιμόσαστε καλύτερα, μπορείτε και να διαχειριστείτε πιο εύκολα και γρήγορα τους μαύρους κύκλους.

Πηγή: instyle.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook