Μαύρα στοιχεία του ΟΑΕΔ: 120.000 περισσότεροι άνεργοι τον Φεβρουάριο! – Τα νούμερα της Κρήτης

Μαύρα είναι τα στοιχεία των εγγεγραμμένων ανέργων για τον Φεβρουάριο του 2020, όπως καταγράφονται στη μηνιαία έκθεση του ΟΑΕΔ, προϊδεάζοντας για έκρηξη της ανεργίας το τρέχον έτος, μετά και τις επιπτώσεις των μέτρων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε καταγράφηκε μεγάλη αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων, η ελληνική οικονομία καθόλου ή ελάχιστα είχε επηρεαστεί από την πανδημία, καθώς το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα σημειώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ την επομένη ανακοινώθηκε, ως πρώτο μέτρο η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Το εύλογο ερώτημα και συνάμα ο μεγάλος φόβος, είναι ότι αν σε ένα μήνα, που δεν είχε γίνει αισθητή η μετέπειτα οικονομική ασφυξία οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά δεκάδες χιλιάδες συγκριτικά με τον αντίστοιχο του 2019, τι θα συμβεί στη συνέχεια, όταν η συντριπτική πλειονότητα των κλάδων είτε είναι σε αναστολή λειτουργίας, είτε υπολειτουργούν.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε προ ημερών πως το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 18 Μαρτίου στη σύστημα «Εργάνη» καταγράφηκαν πάνω από 41.000 απολύσεις.

Όσον αφορά τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο του ΟΑΕΔ, που αναζητούν εργασία ανήλθε τον Φεβρουάριο του 2020 σε 1.069.285 άτομα, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι ήταν 949.385. Από τη σύγκριση, του φετινού Φεβρουαρίου με τον περυσινό (ακολουθούν οι σχετικοί πίνακες του ΟΑΕΔ) προκύπτει αύξηση αναζητούντων εργασία ανέργων κατά 119.900!

Σχεδόν κατά 23.000 περισσότεροι είναι οι άνεργοι στην Κρήτη, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019:
Πρόκειται μάλιστα για αρνητικό ρεκόρ εγγεγραμμένων ανέργων, αναζητούντων εργασία για τον Φεβρουάριο, από το 2010 που υπάρχουν στοιχεία στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ. Ο μεγαλύτερος αριθμός ανέργων που αναζητούν εργασία καταγράφεται στην Περιφέρεια Αττικής με 338.939 άτομα και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 204.896 άτομα.

Πηγή: sofokleousin.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ