Μαύρα μαντάτα για τον τουρισμό… Επίφοβος προορισμός η Ελλάδα για τους Γερμανούς

μαύρα-μαντάτα-για-τον-τουρισμό-επίφο-1219554

Στη λίστα με τις χώρες που εμφανίζουν υψηλό ρίσκο ως προς την εξέλιξη της πανδημίας περιέλαβε η Γερμανία την Ελλάδα, όπως αναφέρει σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί τουρίστες που επιστρέφουν από τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, ειδάλλως θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα.

Στη λίστα του Ινστιτούτου προστέθηκε και η Ολλανδία, όχι όμως και οι εξωχώριες περιοχές όπως η Αρούμπα και το Κουρακάο.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει νέα σύννεφα πάνω από τον κλάδο του τουρισμού. Η καθυστέρηση των αφίξεων των Βρετανών τουριστών (πλέον η κυβερνητική οδηγία επιτρέπει στους Βρετανούς πολίτες από 19 Ιουλίου να ταξιδεύουν οπουδήποτε θέλουν αρκεί να είναι πλήρως εμβολιασμένοι), κράτησε σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα τις τουριστικές εισροές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τους Βρετανούς τουρίστες να μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα και τις αναμενόμενες αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, έρχεται νέα δυσάρεστη εξέλιξη για τον τουρισμό του οποίου η εικόνα τον Ιούνιο έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα, καθώς στα ελληνικά αεροδρόμια αφίχθηκαν 1.181.771 ταξιδιώτες έναντι μόλις 87.481 επιβατών τον αντίστοιχο μήνα του 2020, με το ποσοστό της αύξησης να εκτινάσσεται κατά 1.250%.

Στο σύνολο του α΄ εξαμήνου τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαιώνουν τη μείωση των απωλειών της επιβατικής κίνησης σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τους 6.015.373 επιβάτες, παρουσιάζοντας μικρή πτώση κατά 2,8%, κάτι το οποίο εξηγείται από το γεγονός ότι το α΄ τρίμηνο του 2020 ο ταξιδιωτικός κλάδος δεν είχε διαταραχθεί ιδιαιτέρως από την Covid.

moneyreview.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook