«Μαξίμου – gate»: Απομόνωση Μητσοτάκη στο εσωτερικό, διασυρμός στο εξωτερικό

Με δήλωσή του τη Δευτέρα θα επιχειρήσει Κ. Μητσοτάκης να αμβλύνει το κλίμα ανησυχίας που έχει διαχυθεί στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για τον ορατό κίνδυνο οι αναταράξεις από την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων να είναι μακρές, έντονες και με απρόβλεπτη κατάληξη.

Και είναι βέβαιο ότι μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες θα βρίσκονται η αντιπολίτευση που ασκεί ήδη ασφυκτική πίεση στον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο «πως είναι δυνατόν να μην γνώριζε για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να πάρουν θέση στις καταιγιστικές εξελίξεις των ημερών.

Η μέχρι σήμερα «γραμμή άμυνας» του Μεγάρου Μαξίμου – και σε αυτή αναμένεται να παραμείνει – είναι ότι υπήρξαν «λανθασμένες ενέργειες στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων», ότι δεν είχε ενημερωθεί ως όφειλε ο πρωθυπουργός και γι αυτό η παραίτηση του κ. Κοντολέοντος, διοικητή της ΕΥΠ, ήταν μονόδρομος.

Πολλοί, ωστόσο, και από το εσωτερικό της ΝΔ, εκφράζουν ανοικτά τον προβληματισμό τους για τη συνέχεια. Και άπαντες αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως κρίση από την ανάληψη της εξουσίας, καθώς ο κ. Γρηγ. Δημητριάδης υπήρξε από την αρχή στον πυρήνα των αποφάσεων του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ οι υποθέσεις που αφορούν παρακολουθήσεις και υποκλοπές προκαλούν το διεθνές και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Κάτι, που ήδη αντανακλάται στα δημοσιεύματα των ΜΜΕ διεθνώς, ενώ προεξοφλείται ότι θα συμπεριληφθεί πλέον ως ζήτημα και στην ατζέντα των όποιων ευρωπαϊκών επαφών της κυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν στα δημοσιογραφικά προσκήνια και παρασκήνια, οργιάζουν οι φήμες για εμπλοκή ( και ) ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Οι συνέπειες είναι ήδη ορατές στις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες, αφού η υπόθεση της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη «ενταφίασε» κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα στις σχέσεις των δύο κομμάτων είναι πλέον εξαιρετικά ψυχρό, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης αναζήτησε στο τηλέφωνο τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για να τον ενημερώσει για την υπόθεση που τον αφορά, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης δεν το σήκωσε.

Σε ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας Το Βήμα, ο πρωθυπουργός φέρεται να χαρακτηρίζει την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη «μέγα κι ασυγχώρητο λάθος», αναφέροντας παράλληλα ότι του χρωστάει μια συγγνώμη και επαναλαμβάνοντας ότι δεν ήταν ενήμερος για την υπόθεση.

Είναι προφανές ότι για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί μία συγνώμη. Ζήτησε ήδη τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης – πρόταση με την οποία συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΝΔ. Οσο για την ενημέρωσή του, θα γίνει θεσμικά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επίσης από Σεπτέμβριο, όταν ανοίξει εκ νέου η Βουλή.

Όλα αυτά, την ώρα που η Ελλάδα απολαμβάνει για μία ακόμη φορά αρνητικής δημοσιότητας σε κορυφαία ΜΜΕ του πλανήτη και οι διαρροές σχετικά με νέες αποκαλύψεις δίνουν και παίρνουν . Με προφανείς συνέπειες για την κυβερνητική πλειοψηφία, σε μία χρονικά που ούτως ή άλλως είναι προεκλογική.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφού το ΠΑΣΟΚ πλέον «ενταφίασε» κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. και το κλίμα στις σχέσεις των δύο κομμάτων είναι πλέον εξαιρετικά ψυχρό, εννοείς ότι θα συνεργαστούν σύριζα και ΠΑΣΟΚ. Και να συνεργαστούν, δεδομένου ότι ο Βαρουφάκης δεν μπαίνει στη βουλή, πάλι δεν βγαίνουν τα κουκιά.

    • Κάτσε με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι!!! Τα ίδια και τα ίδια αναμασάς. Περίμενε τα πραγματικά δεδομένα της κάλπης και ύστερα κάνε υπολογισμούς. Ταμένη στη ΝΟΔΕ είσαι;

  2. Ας βάλουμε επιτέλους τέλος στη κατρακύλα που μας κρατούν τα λαμόγια οι πολιτικοί ! Με χέρι εδώ!

    Η κυβέρνηση ΝΔ είναι ομχειροτερος καρκίνος, η θανάσιμη γάγγραινες που η θά κόψουμε με το Νυστέρι της επανάσταση η θα μας βάλει τα καρφιά σο φέρετρο μας σαν πατρίδα και σαν έθνος ! Και είναι ειρωνία εμείς ο λαός να προσφέρουμε το λαιμό μας για σφάξιμο σε ένα ανθέλληνα, γερμανογλυφτη,, ανίκανο και κομπλεξικό σούργελο που μέχρι τώρα έχει καταστρέψει τη χώρα, την οικονομία, την κοινωνία, την υγεία, το περιβάλλον, την κουλτούρα, την θρησκεία, τη εκπαίδευση, και ι αλλοιώσει τον πληθυσμό με Ισλαμιστες που οι πρόγονοι μας έχυσαν τόννους αίματος και υπέφεραν φρικτά βασανιστήρια και θυσιάστηκαν για να διώξουν από την Ελλάδα τους ισλαμιστές ! Είναι φτύσιμο στους προγόνους μας η κάθε ψήφος στη Ν.Δ το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ! Η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο να γίνει η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης μετά τη Νορβηγία, αλλά μόνο αν εξολοθρεύσει από την πολιτική τα λαμόγια, τα τρωκτικά και τους προδότες που έχουν κατακλύσει τη κυβέρνηση και τη Βουλή, Ολους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΙ ΤΟ ΜΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ