«Μάξιμος Σαράφης»: Τα Business plan, τα μερίδια και τα δάνεια από τα ΗΑΕ

μάξιμος-σαράφης-τα-business-plan-τα-μερίδια-κα-1615293

Έβαζε τους πελάτες να καταρτίσουν business plan, το κοστολογούσε ο ίδιος και στη συνέχεια έπαιρνε ο «Μάξιμος Σαράφης» μέρος των χρημάτων από τις εταιρείες που αναλάμβαναν τη διαδικασία.

Κάθε δυνατό τρόπο για παράνομο κέρδος, φαίνεται ότι είχε βρει ο «Μάξιμος Σαράφης», όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του.

Σε μια από αυτές, που καταγράφηκε το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου του 2022, ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis, διαπραγματεύεται με υπεύθυνο γραφείου κατάρτισης επαγγελματικών σχεδίων το ποσό που σκοπεύει να κρατήσει.

  • Εταιρία business plan: Τι κόστος θα βάλουμε για το τρέξουμε;
  • «Μάξιμος»: Εγώ τους είπα χωρίς να τους ρωτήσω. Τους είπα 16.000 συν ΦΠΑ αν θέλει τιμολόγιο.
  • Εταιρία business plan: Πώς τα μοιραζόμαστε τα 16 συν ΦΠΑ; Ένα πεντοχίλιαρο σου φτάνει από αυτή την ιστορία;
  • «Μάξιμος»: Να τα κάνουμε 6;
  • Εταιρία business plan: Το κάνα πέντε γιατί ήξερα ότι θα μου ζητούσες έξι. Ωραία, υπογράφουμε τη σύμβαση με αυτούς στα 16 χιλιάρικα συν ΦΠΑ.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» είχε πείσει τους επιχειρηματίες που έπεσαν στα «δίχτυα» του, πως για να δρομολογηθεί η διαδικασία δανειοδότησης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όφειλαν να καταρτίσουν επιχειρηματικά σχέδια στα αγγλικά, τεκμηριωμένα και κοστολογημένα, τα οποία θα έστελνε ο ίδιος στην «μαϊμού» εταιρία που δήθεν εκπροσωπούσε, την ΖΑHRAT.

Τα θύματα κατέληγαν με συστάσεις από τον «Μάξιμο» σε συγκεκριμένα γραφεία κατάρτισης business plan και εκείνος επικοινωνούσε με αυτά για να λάβει αμοιβή για την μεσολάβηση του.

Μέχρι στιγμής από την έρευνα της αστυνομίας δεν έχουν προκύψει ενδείξεις, εμπλοκής στελεχών των συγκεκριμένων γραφείων στην παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook