Ματίνα Παγώνη από τα Χανιά: «Μπορούμε να διαχειριστούμε την ηπατίτιδα – Δεν χρειάζεται πανικός»

ματίνα-παγώνη-από-τα-χανιά-μπορούμε-ν-1443810

Δεύτερη μέρα σήμερα για το 15ο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Συνέδριο Νοσηλευτών, το οποίο φιλοξενείται στα Χανιά.

Το πρωί της Παρασκευής, παρουσία της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, παρουσιάστηκε η αντιμετώπιση της πανδημίας στα νοσοκομεία της χώρας, από τη διεπιστημονική ομάδα ενός μεγάλου τριτοβάθμιου νοσοκομείου της Αττικής.

Αναλύθηκε επίσης, πως γιατροί και νοσηλευτές διαχειρίστηκαν ασθενείς με κορονοϊό στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, η νοσηλεία των κρουσμάτων σε ειδικό τμήμα, αλλά και η συμβολή του αναισθησιολογικού τμήματος, σε περιστατικά covid. Ο λόγος για το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Γεννηματάς» στο οποίο τα τελευταία δύο χρόνια νοσηλεύτηκαν πάνω από 6.000 ασθενείς!

Η ζωή μας έχει αρχίσει και αλλάζει

«Είχαμε εστιάσει στον covid. Τώρα η θεματολογία θα αλλάξει και τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Και η ζωή μας έχει αρχίσει και αλλάζει σιγά σιγά» είπε η κα Παγώνη.

Σε ότι αφορά τα κρούσματα της ηπατίτιδας σε παιδιά, η κα Παγώνη διαβεβαίωσε πως είναι κάτι που η επιστημονική κοινότητα μπορεί να διαχειριστεί και πως δεν χρειάζεται κανένας πανικός.

«Οι ηπατίτιδες είναι γνωστές σε εμάς. Μπορούμε να τις διαχειριστούμε, δεν υπάρχει πρόβλημα και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν. Η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει πολύ καλά αυτό το κομμάτι. Δεν χρειάζεται πανικός και νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το 15ο Επιστημονικό και Επαγγελματικό Συνέδριο Νοσηλευτών θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 Μαΐου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook