Μάτια ερμητικά κλειστά στη βίαιη ΔΡΑΣΗ

μάτια-ερμητικά-κλειστά-στη-βίαιη-δρασ-1074190

Εννιά συλληφθέντες διαδηλωτές στον ανακριτή με κακουργηματικές κατηγορίες

● Δίωξη κατά αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού και δίωξη κατά αστυνομικού για… «ελευθέρωση κρατούμενου»

● Κανείς δεν είδε (;) τον διεμβολισμό διαδηλωτών από τους αστυνομικούς, ούτε τις κατά μέτωπο ή πισώπλατες επιθέσεις με κλομπ, ούτε την αιφνίδια και αναίτια ρίψη δακρυγόνων και κρότου/λάμψης μέσα στο πλήθος.

Aντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο απολογούνται σήμερα, ενώπιον του τέταρτου τακτικού ανακριτή, οι εννιά πολίτες που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη την ώρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την περιστολή των διαδηλώσεων και στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομική ομάδα ΔΡΑΣΗ… πρωταγωνιστούσε σε ακόμη ένα όργιο καταστολής.

Οι οκτώ άνδρες και μία γυναίκα διώκονται για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και εννιά πλημμελήματα και δεκάδες αλληλέγγυοι προγραμματίζουν να δώσουν δυναμικό «παρών» έξω από το κτίριο 9 των δικαστηρίων της Ευελπίδων στις 9.30 το πρωί.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Κώστας K., που έμαθε ότι πέρασε στη Νομική Αθήνας την ώρα που οδηγούνταν στον εισαγγελέα· ο Χρήστος Τ., που η απρόκλητη σύλληψή του έχει καταγραφεί σε βίντεο, και ο Μιλτιάδης Κοτζάμπασης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης (τομείς Βιομηχανίας και Ενέργειας).

Αλληλέγγυοι έδωσαν δυναμικό «παρών» σήμερα έξω από το κτίριο 9 των δικαστηρίων της Ευελπίδων στις 9.30 το πρωί.

Ο εισαγγελέας που παρέπεμψε τους εννιά συμπολίτες μας στον ανακριτή με κακουργηματικές κατηγορίες άσκησε και δίωξη κατά αγνώστων για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού κατά συναυτουργία και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η δίωξη αφορά ρίψη μολότοφ από κοντινή απόσταση και σε ευθεία βολή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενστόλου.

Οι εισαγγελικές αρχές δεν επέδειξαν την ίδια σπουδή για τον διεμβολισμό διαδηλωτών από την ομάδα ΔΡΑΣΗ, ούτε για τις κατά μέτωπο ή πισώπλατες επιθέσεις με κλομπ, ούτε για την αιφνίδια και αναίτια ρίψη δακρυγόνων και κρότου/λάμψης μέσα στο πλήθος, παρόλο που έχουν αποτυπωθεί σε δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες.

Για κανένα από τα παραπάνω περιστατικά δεν διατάχτηκε εισαγγελική έρευνα, ούτε καν Ενορκη Διοικητική Εξέταση, γεγονός που ενισχύει το αίσθημα ατιμωρησίας των αστυνομικών και προκαλεί εύλογη ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει σε άλλες διαδηλώσεις.

Ωστόσο, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν μία δίωξη κατά αστυνομικού για… «ελευθέρωση κρατούμενου». Τη μήνυση κατά του αξιωματικού υπέβαλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος του σωματείου ειδικών φρουρών, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έσπευσε να υιοθετήσει τον ισχυρισμό ότι ο αστυνομικός εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου! Μόνο που ο «κουκουλοφόρος» ήταν ο 67χρονος Αγγελος Γκόγκογλου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαδήλωνε με το μπλοκ του κόμματός του χωρίς φυσικά να φοράει κουκούλα – πολλώ δε να συμμετέχει σε επεισόδια.

Άλλωστε το περιστατικό έχει καταγραφεί σε δύο βίντεο που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε κανένας κουκουλοφόρος στο σημείο και επιβεβαιώνουν ότι δεν προέβησαν σε καμία αξιόποινη πράξη τόσο ο κ. Γκόγκογλου όσο και ο αστυνομικός, που είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν εκεί με πολιτικά εν ώρα υπηρεσίας.

Η δίωξη του αστυνομικού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για «χυδαίο ψέμα» και «πλαστό αφήγημα που έλαβε και υπηρεσιακές προεκτάσεις».

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σήμερα κάθε δημοκρατικό πολίτη στην Ευελπίδων στο πλευρό των εννιά συμπολιτών μας, σημειώνοντας ότι «το θράσος και η ευκολία με την οποία, στο φως της μέρας και εν μέσω εκατοντάδων ανθρώπων, τα μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ έστησαν μια άθλια σκευωρία σε βάρος συναδέλφου τους αστυνομικού, κάνει εύκολα αντιληπτό τον άμεσο κίνδυνο που απειλεί ανά πάσα στιγμή κάθε δημοκρατικό πολίτη που θα βρεθεί μια “δύσκολη” στιγμή στον δρόμο».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΜΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ «ΕΦ.ΣΥΝ.»

«Αραγε θα διαταχθεί ΕΔΕ για πισώπλατο χτύπημα με κλομπ σε κεφάλι διαδηλωτή;​​​​​

Στις 8.30 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης πάρκαρα στη Φειδίου και θα συναντιόμουν με τους φίλους μου που είχαν πάει στη διαδήλωση. Μόλις βγήκα στην Πανεπιστημίου είδα ένταση και προσπάθησα να διασχίσω γρήγορα τον δρόμο για να φτάσω στην Κοραή.

Μπροστά μου τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ είχαν συλλάβει ένα άτομο και από πίσω έρχονταν αστυνομικοί της ίδιας ομάδας με μηχανές που ανέβαιναν ανάποδα την Πανεπιστημίου. Την ώρα που περνούσαν δίπλα μου οι μηχανές, εντελώς ξαφνικά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι και έπεσα στο οδόστρωμα. Μια κυρία με βοήθησε να σταθώ στα πόδια μου και κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε μετά από μιάμιση ώρα.

Στις 22.30 μεταφέρθηκα στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου ο νευροχειρουργός που με εξέτασε έγραψε στο αρχείο συμβάντων «χτύπημα με κλομπ». Τη γλίτωσα με μια διάσειση και ένα τραύμα δίπλα από το αυτί. Η επίθεση έχει καταγραφεί σε βίντεο, στο οποίο φαίνεται να περνάνε οι μηχανές και στο επόμενο δευτερόλεπτο να βρίσκομαι χτυπημένος κάτω.

Θέλω να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, που είναι θρασύδειλοι και έφτασαν στο σημείο να χτυπούν απρόκλητα και πισώπλατα διαδηλωτές. Δεν πρόκειται να σταματήσω να συμμετέχω σε διαδηλώσεις αλλά ανησυχώ για το τι μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε βρεθεί στο έλεος της ομάδας ΔΡΑΣΗ.»

Δημήτρης Στέφος, 33 ετών, προγραμματιστής

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook