Μαθητής μέθυσε σε καφενείο της Κρήτης… Ήταν και ανεμβολίαστος – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

μαθητής-μέθυσε-σε-καφενείο-της-κρήτης8-1316064

Σε κατάσταση μέθης διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μοιρών ένας 15χρονος μαθητής, γεγονός που οδήγησε στην σύλληψη του ιδιοκτήτη του καφενείου που τον σέρβιρε αλκοόλ και για έκθεση ανηλίκου και για παράβαση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Τον 15χρονο μετέφερε -μαζί με την μητέρα του – και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του καφενείου στο κέντρο υγείας, όταν άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε νοσηλεία καθώς λίγο αργότερα συνήλθε αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αργότερα, αποκαλύφθηκε πως ο 15χρονος είχε μπει στο καφέ χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ. Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ καθώς και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης του.

«Τσουχτερά πρόστιμα»

Συνεχίστηκαν την Πέμπτη στην Κρήτη οι αστυνομικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής,  η ΕΛΑΣ στο νησί πραγματοποίησε 2.515 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν συνολικά 12 πρόστιμα.

Στα Χανιά βεβαιώθηκαν συνολικά έξι παραβάσεις, οι πέντε αφορούν στη μη χρήση μάσκας από υπαλλήλους παντοπωλείου, ταβέρνας και ψησταριάς ενώ μια παράβαση βεβαιώνεται σε καφετέρια για μη ανάρτηση σχετικής πινακίδας.

Στο Ρέθυμνο, πρόστιμο για μη χρήση μάσκας θα κληθεί να πληρώσει ένας υπάλληλος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο Ηράκλειο, επιβλήθηκαν συνολικά πέντε πρόστιμα, εκ των οποίων τα τέσσερα αφορούν στη μη χρήση μάσκας από υπαλλήλους καφετέριας, οβελιστηρίου και μίνι μάρκετ. Επίσης,  5.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ένας ιδιοκτήτης καφενείου για παραμονή ανήλικου ατόμου στο κατάστημα, το οποίο δεν είχε το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης αλλά ούτε και ράπιντ τεστ ενώ θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του καφενείου για 15 ημέρες.

Στο Λασίθι για δεύτερη ημέρα δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook