Μαθητικό τουρνουά ποδοσφαίρου κα μπάσκετ στο ΕΑΚ Χανίων

μαθητικό-τουρνουά-ποδοσφαίρου-κα-μπά-1470289

Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το αθλητικό τουρνουά της ΚΝΕ που διεξήχθη την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο των Χανίων, στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Πραγματοποιήθηκε τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ, που ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση των νικητών, ενώ σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής. Επίσης, στο τουρνουά οι μαθητές συζήτησαν για τον αθλητισμό, για τις αιτίες που σήμερα τον θέλουν να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αποκλείοντας έτσι εκατοντάδες μαθητές και νέους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αναδείχθηκε η ανάγκη για δωρεάν πρόσβαση σε αναβαθμισμένες δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, καταδικάζοντας την προσπάθεια της λειτουργίας των αθλητικών υποδομών στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου και της ανταποδοτικότητας.

Έτσι, οι μαθητές απαίτησαν να καταργηθεί για όλες τις ηλικίες το χαράτσι των 5 ευρώ για την κάρτα αθλητή στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο συντάσσοντας και υπογράφοντας ένα κείμενο διεκδίκησης που θα κατατεθεί στη Διοίκηση του Δημοτικού Σταδίου.

Το ταξίδι συνεχίζεται στον Αποκόρωνα, όπου θα πραγματοποιηθεί αθλητικό τουρνουά μπάσκετ 3on3 την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 17:30 στο γήπεδο του Τσιβαρά. Θα ολοκληρωθεί με την απονομή επαίνων στους συμμετέχοντες και τη συζήτηση με θέμα:’’ Στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το μέλλον!’’.

Η κεντρική δραστηριότητα του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών στις 19:00. Στο Μαθητικό Φεστιβάλ θα συναντηθούν δεκάδες μαθητές να συζητήσουν όσα τους προβληματίζουν αντικρίζοντας καθημερινά γύρω τους την αδικία, τη βία, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση. Θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και στους πολέμους αναδεικνύοντας ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει! Θα στείλουν ένα μήνυμα ότι θα παλέψουν για το σχολείο που έχουν ανάγκη σήμερα, κόντρα στο σχολείο-εξεταστικόκέντρο, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ́ ́κάθε φορά το μέλλον ́ ́ παλεύοντας για τα όνειρα και τις ανάγκες τους, ενάντια σε κάθε αδικία και εκμετάλλευση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• 7:30 μμ Παρουσίαση δρώμενου από τους φίλους του κόκκινου αερόστατου και Επίδειξη χορογραφιών

• 8:00 μμ Συζήτηση με τίτλο: ‘’ Στα ιδανικά των κόσμων που γκρεμίζονται φέρνω τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται. Είμαι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το μέλλον’’

• 9: 00 μμ Συναυλία με το συγκρότημα Endless Sleepless Nights

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει:

• Κεντρική έκθεση με θέμα ́ ́Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία ́ ́

• Έκθεση για τους μαθητικούς αγώνες και το σχολείο που έχουμε ανάγκη

• Χώρος για δημιουργία γκράφιτι ενάντια στον πόλεμο

• Χώρος ενημέρωσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

• Χώρος για τους φίλους του Κόκκινου Αερόστατου

• Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook