Μάσκες-μαμούθ στα σχολεία: Φταίει ο… Χατζηπετρής

μάσκες-μαμούθ-στα-σχολεία-φταίει-ο-χ-1105741

Ο ένας στον άλλο ρίχνουν τις ευθύνες οι υπουργοί, να υποβαθμίσει το θέμα με τις μάσκες επιδιώκει το Μαξίμου, αντιδράσεις από δημάρχους για την ηγεσία της ΚΕΔΕ, αλλά… κανείς δεν αναλαμβάνει το κόστος!

Ο ένας στον άλλο ρίχνουν οι αρμόδιοι υπουργοί τις ευθύνες για το φιάσκο με τις υπερμεγέθεις μάσκες, αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, ενώ και το Μαξίμου επιχειρεί απλώς να ξεχαστεί το θέμα!

Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε η απόπειρα της υπουργού Παιδείας να επιρρίψει τις ευθύνες στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, επειδή προφανώς ο τελευταίος την είχε αδειάσει στο θέμα της δωρεάν ή όχι διανομής μασκών στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς! Η υπουργός Παιδείας είχε ταχθεί εναντίον της παροχής μάσκας στους μαθητές, δηλώνοντας στις 21 Αυγούστου πως «είναι ευθύνη του καθενός να προμηθευτεί μια υφασμάτινη μάσκα», με τον υπουργό Εσωτερικών να σώζει τελευταία στιγμή τα προσχήματα για την κυβέρνηση, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση θα δώσει 6,15 εκατομμύρια ευρώ για την παροχή δωρεάν μάσκας στα σχολεία, εκθέτοντας τη Νίκη Κεραμέως.

Την ίδια στιγμή από το υπουργείο Υγείας τηρείται σιγή ιχθύος, αν και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ήταν αυτή που έδωσε λάθος διαστάσεις (!) για την κατασκευή των μασκών!

Ταυτόχρονα, δήμαρχοι επιρρίπτουν την ευθύνη στην ηγεσία της ΚΕΔΕ και προσωπικά στον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Τρικάλων Παπαστεργίου γιατί ανέλαβε την ευθύνη του διαγωνισμού, τονίζοντας ότι αυτός είναι αρμοδιότητα της πολιτείας.

Από τους πιο κριτικούς προς την ηγεσία της ΚΕΔΕ, μάλιστα, υπήρξε ο «γαλάζιος» πρώτος αντιπρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου, που δήλωσε μάλιστα πως δεν μπορούν οι δήμαρχοι να αθωώνουν την κυβέρνηση. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, που αρχικά δήλωνε … «ενθουσιασμένος» από την… επιτυχία του διαγωνισμού(!), επέρριψε τις ευθύνες στο υπουργείο Υγείας και στις προδιαγραφές για τη μάσκα που έδωσε η ΓΓ Δημόσιας Υγείας, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ενημέρωσε για αυτό τους αρμοδίους!

Ένα πραγματικό αλαλούμ και προσπάθεια όλων να αποφύγουν την ανάληψη των ευθυνών, ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο και όλοι μαζί στον …Χατζηπετρή, αφού το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει απλώς να ξεχαστεί το θέμα!

Και κάνει εντύπωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πανίσχυρος –τουλάχιστον ακόμα- πρωθυπουργός, διστάζει να αποδώσει ευθύνες, υιοθετώντας τη λογική της ατιμωρησίας, τακτική που ο ίδιος στο παρελθόν καυτηρίαζε και πολεμούσε!

Η έμπειρη Ντόρα Μπακογιάννη, αφουγκραζόμενη την οργή του κόσμου για το θέμα, αλλά και την πλάκα που γίνεται στην κυβέρνηση μέσω του διαδικτύου, επεδίωξε να μπαλώσει τα προσχήματα, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη ευθυνών, αλλά διστάζοντας για ευνόητους λόγους να ταχθεί και υπέρ της απόδοσής τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΚΕΔΕ, η τελική οικονομική απώλεια από το φιάσκο με τις μάσκες-γίγας στα σχολεία, αγγίζει ίσως και το ένα εκατομμύριο ευρώ(!), αφού ο διαγωνισμός αφορούσε 605.000 μάσκες, εκ των οποίων οι 540.000 ήταν διαστάσεων 12Χ22 εκατοστών και οι 65.000 διαστάσεων 10Χ18 εκατοστών!

Αλλά τις ευθύνες ούτε τις αναλαμβάνει κανένας, ούτε και αποδίδονται!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook