Μάσκες-γίγας στα σχολεία: Επιτέλους, θα δούμε μια παραίτηση αρμοδίου;

μάσκες-γίγας-στα-σχολεία-επιτέλους-θα-1105566

Ποιος θα πληρώσει την οικονομική ζημία για το νέο φιάσκο; Χάθηκε η μια από τις τέσσερις μάσκες που αναλογούσε στον κάθε μαθητή κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς!

Στην αρχή είχαμε 25.000 ακατάλληλες μάσκες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες αποσύρθηκαν! Ούτε γάτα, ούτε ζημιά, σαν να μην τρέχει τίποτε σε μια κυβέρνηση και μια πολιτεία των…αρίστων!

Μετά, έγινε αγώνας δρόμου, προκειμένου οι μάσκες να είναι έτοιμες προς παράδοση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Και με την παράδοση των μασκών στους μαθητές, αποκαλύφθηκε πως οι μάσκες ήταν …μπούργκα, ήταν μάσκες-γίγας, που κάλυπταν όλο το πρόσωπο των μαθητών και ήταν, συνεπώς, ακατάλληλες προς χρήση! Στο διαδίκτυο –που, αν δεν υπήρξε, πιθανόν μα μην μαθαίναμε και τίποτα- γονείς άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους με καλυμμένο το πρόσωπο και ξεκίνησε το πάρτι! «Προσέξτε μην πάρετε λάθος παιδί όταν τελειώσει το μάθημα», «ευτυχώς που το εμβόλιο δεν θα βγει σε υπόθετο» -και τι δεν ακούστηκε!

Η ΚΕΔΕ ακύρωσε τον διαγωνισμό και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ανέλαβε την ευθύνη για τις …λάθος διαστάσεις (!) που έδωσε για τον διαγωνισμό! Οι 1.300.000 μαθητές έμειναν χωρίς μάσκα, ενώ ουσιαστικά ξοδεύτηκε το ¼ των 6,2 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για τη χορήγηση μασκών, καθώς αυτό αναλογούσε σε τέσσερις περίπου μάσκες ανά μαθητή κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το ερώτημα είναι απλό: Θα αναλάβει κάποιος υπουργός την ευθύνη του νέου φιάσκου; Η κυβέρνηση επέρριψε αρχικά την ευθύνη στην ΚΕΔΕ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επέρριψε την ευθύνη σε άλλους υπουργούς, αργότερα όμως η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ανέλαβε την ευθύνη, καθώς έδωσε λάθος διαστάσεις (!) για την κατασκευή των μασκών!

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ούτε ο αρμόδιος υπουργός ανέλαβε τις ευθύνες του, ούτε η αντιπολίτευση ζήτησε ευθέως παραιτήσεις, ούτε ο πρωθυπουργός απομάκρυνε κάποιον από τη θέση του!

Σαν να μην τρέχει τίποτε! Δυστυχώς, τα κακά σημάδια από τη νέα κυβέρνηση συνεχίζονται…

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook