Mask Break: Τι είναι το διάλειμμα μάσκας που ζητάει το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές στα σχολεία

mask-break-τι-είναι-το-διάλειμμα-μάσκας-που-ζητ-1099040

Οι πρώτες διευκρινίσεις για την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στις περιοχές 3 και 4, με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο κινδύνου, ήρθαν και αφορούν στη χρήση της από τους μαθητές στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας (Mask Break) στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τη βγάζουν σε κάποιες συγκεριμένες περιπτώσεις ώστε να μην τη φορούν για 7 με 8 συνεχόμενες ώρες. Συγκεκριμένα, το υπουργείο ζητά να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύει ακριβώς και αν θα πρέπει οι μαθητές δηλαδή να φορούν μάσκες σε εξωτερικό χώρο και αν θα τεθούν άλλα όρια στις αποστάσεις. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι μαθητές δεν θα φορούν τη μάσκα την ώρα της γυμναστικής. Ωστόσο διευκρινίζεται ότι από το υπουργείο δεν αναιρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα διαλείμματα, αλλά έχουν ζητήσει από τους ειδικούς οδηγίες για κάποιες στιγμές που μπορούν οι μαθητές να βγάζουν τη μάσκα, πχ την ώρα που λύνουν κάποια άσκηση.

Ενδεχομένως να δοθούν διευκρινίσεις το απόγευμα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Πάντως, υπενθυμίζεται πως το μέτρο της μάσκας επεκτείνεται και στα φροντιστήρια  ξένων γλωσσών τα οποία βρίσκονται σε περιοχές επιπέδου 3 και 4.

Σε ποιες περιοχές οι μαθητές θα κάνουν Mask Break

Η καθολική χρήση της μάσκας για τους μαθητές ισχύει:

Για τις πορτοκαλί περιφερειακές ενότητες: Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας – Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών

Και για τις περιοχές στο 4ο επίπεδο συναγερμού: Κοζάνη και Καστοριά.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook