Μαρτυρία – σοκ στη δίκη για το Μάτι: «Έδωσαν προς ταφή λάθος σορό»

μαρτυρία-σοκ-στη-δίκη-για-το-μάτι-έδ-1556635

Προσπάθεια συγκάλυψης κατήγγειλε μία εκ των μαρτύρων και παθούσα της φονικής φωτιάς στο Μάτι, κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο.

Η Βασιλική Κούκλα, που έχασε και τους δύο γονείς της στη φωτιά, κατήγγειλε πως οι υπεύθυνοι εκ μέρους της πολιτείας, έδωσαν προς ταφή λάθος σορό, αντί αυτής του πατέρα της και στη συνέχεια προσπάθησαν να κάνουν ανταλλαγή σορών με διαδικασία εκταφής, χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. «Εκείνο το βράδυ το καθήκον χάθηκε», κατέθεσε η μάρτυρας.

Τα λόγια προκάλεσαν το ενδιαφέρον και την πρώτη αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος, αφού άκουσε τη μάρτυρα, ζήτησε διευκρινήσεις, για να καταλήξει πως είναι δυνατόν το δικαστήριο να κινηθεί προς την κατεύθυνση της διερεύνησης όσων καταγγέλθηκαν, λέγοντας ότι «μπορούν να γίνουν και διαδικασίες οίκοθεν».

Η αίθουσα της δίκης με τους 21 κατηγορουμένους, για την φωτιά στο Μάτι, ανέδειξε τις μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από πρώτο χέρι τα τραγικά γεγονότα, τη φρίκη της τραγωδίας, τον τρόπο που οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά και τις συνθήκες που επικράτησαν στα νοσοκομεία και το νεκροτομείο.

«Ήταν φρίκη, ήταν κόλαση»

Η Ελισάβετ Σπυρίδη περιέγραψε συναισθηματικά φορτισμένη ότι εκείνη και ο σύζυγός της έγιναν ασπίδα για τα εγγόνια τους. «Ήταν φρίκη, ήταν κόλαση», είπε και πρόσθεσε ότι η ίδια μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ ο σύζυγός της υπέκυψε στα τραύματά του μετά από 145 ημέρες νοσηλείας.

Ο γιος της, Κωνσταντίνος, που την διαδέχθηκε στο βήμα, περιέγραψε πως ενώ προσπαθούσε να φτάσει στα παιδιά και τους γονείς του, στην είσοδο της περιοχής των σταμάτησαν με τη βία οι αρχές, ενώ για το τι ακολούθησε αργότερα στον «Ευαγγελισμό», είπε χαρακτηριστικά πως «το σκηνικό θύμιζε πόλεμο». Η αδερφή του, Αικατερίνη, στην κατάθεσή της στάθηκε στο τι συνέβη το επόμενο διάστημα και την αγωνία για την πορεία της υγείας του γονέων της με μόνη παρηγοριά ότι σώθηκαν τα παιδιά.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook