Μαρμάρινη πλάκα έπεσε στο πόδι 51χρονου εργάτη στη Νάξο και το έκοψε

μαρμάρινη-πλάκα-έπεσε-στο-πόδι-51χρονου-941021

Το δεξί του πόδι έχασε ένας 51χρονος άνδρας σε εργατικό ατύχημα που συνέβη σε νταμάρι στον Κυνίδαρο Νάξου.

Το περιστατικό συνέβη όταν μια μαρμάρινη πλάκα, που αποκολλήθηκε από το βουνό, έπεσε στο πόδι του με αποτέλεσμα να του το ακρωτηριάσει ακαριαία από την κνήμη και κάτω.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο μετέφερε τον 51χρονο στο νοσοκομείο του νησιού. Ο ορθοπεδικός Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης που αντιμετώπισε το περιστατικό σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr έκανε λόγω για «μια άσχημη κατάσταση», η οποία όμως αντιμετωπίστηκε ψύχραιμα και σωστά και ο ασθενής σταθεροποιήθηκε. Άμεσα έγιναν όλες οι διαδικασίες ώστε ο 51χρονος να διακομιστεί με ελικόπτερο στο Γενικό Κρατικό «Γεώργιος Γεννηματάς».

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοπαπαδάκη η γενική κατάσταση του 51χρονου ήταν καλή, ωστόσο, όπως είπε, δεν είναι δυνατή η συγκόλληση του ακρωτηριασμένου άκρου.

Το ατύχημα ήταν μία ακόμα αφορμή για να υπογραμμιστεί η σημαντικότητα της λειτουργίας του χειρουργείου στο νοσοκομείο Νάξου.

Όπως σημείωσε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης το συγκεκριμένο περιστατικό θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο του νησιού αφού υπάρχουν δυνατότητες λειτουργίας του χειρουργικού τομέα, κάτι το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τη Νάξο όσο και τα γύρω νησιά.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του χειρουργείου θα έπρεπε να υπάρξει αίτημα και στήριξη από όλους τους φορείς του νησιού προκειμένου να είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν άμεσα δύσκολες καταστάσεις όπως το παραπάνω περιστατικό.

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη λειτουργία του χειρουργείου όπου δυσανάλογα δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στον παθολογικό τομέα συγκριτικά με το χειρουργικό» σημείωσε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook