Μαρκογιαννάκης στον Καμπουράκη: Οι Μητσοτάκηδες διεκδικούν το «βιλαέτι» των Χανίων ως κληρονομικό δικαίωμα

μαρκογιαννάκης-στον-καμπουράκη-οι-μη-880233

Μέσω των social media, καθώς όπως φαίνεται και ο πολιτικός λόγος, στο κλίμα της εποχής, διαχέεται στην κοινωνία από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης –σημάδι των καιρών-, συνεχίζεται ο διάλογος του πρώην Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, με τον Χανιώτη δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Καμπουράκη, αναφορικά με την στάση και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώτου για τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Η απάντηση του κ. Μαρκογιαννάκη:

«Αγαπητέ Δημήτρη Καμπουράκη

Σχετικά καλά τα είπες σήμερα. Μιας όμως που ανοίξαμε διάλογο θα ήθελα να σε ρωτήσω: Αλήθεια πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε, όπως και εσύ, από ένα μικρό χωριό με τις γνωστές δυσκολίες, θα μπορούσε να κυριαρχήσει πολιτικά για 30 σχεδόν χρόνια σε μια πολύ δύσκολη, για το κόμμα του, εκλογική περιφέρεια, με τα ρουσφέτια και τις κουμπαριές;

Γιατί χρειάστηκε το 2015 υπονόμευση του κόμματος από μέσα και τώρα οι κάθε άλλο παρά δημοκρατικές διαδικασίες, για να εξουδετερωθώ;

Γιατί ο εν αναμονή Πρωθυπουργός διατυμπάνιζε, αναζητώντας αξιόλογους υποψηφίους για τα Χανιά ότι ΟΥΤΕ Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ; Ήταν δέλεαρ για την συμμετοχή αξιόλογων υποψηφίων ή εκδήλωση περιφρόνησης για μένα και τη οικογένειά μου;

Και κάτι άλλο, πραγματικά αποστρατεύτηκαν και κάποιοι άλλοι από τον κ. Μητσοτάκη. Εμένα όμως γνωρίζεις πολύ καλά ότι το έκανε για συγκεκριμένους ιδιοτελείς λόγους, για τους οποίους είμαι βέβαιος ότι και ο ίδιος και η Ντόρα θα νιώθουν άβολα.

Νομίζεις ότι το 26% στη γενέτειρα του αρχηγού κόμματος εξουσίας είναι ικανοποιητικό; Μην το συγκρίνεις με το 19% του 2015. Είναι τελείως ανόμοια πράγματα. Τότε το κόμμα έφευγε από την εξουσία, τώρα έρχεται. Τώρα έχει Χανιώτη υποψήφιο Πρωθυπουργό. Τότε δεν είχε. Τότε υπήρχε «το Ποτάμι» με τα γνωστά εσωκομματικά παρατράγουδα, ενώ τώρα δεν υπάρχει.

Φίλε μου, είμαι βέβαιος ότι πιστεύεις πως έχω απόλυτο δίκιο. Το «βιλαέτι» των Χανίων εγώ το κατέκτησα μαζί με την κοινωνία. Τώρα οι Μητσοτάκηδες το διεκδικούν ως κληρονομικό δικαίωμα. Αυτή είναι η διαφορά μας, μιας και μιλάς για διαφορές στις πρακτικές.

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι ο Κυριάκος θα είναι νικητής και κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει να σκύψω το κεφάλι, λυπάμαι αλλά θα πρέπει να σου πω ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν στο χαρακτήρα μου. Στα χωριά μας οι άνθρωποι ξεχωρίζουν από το φιλότιμο και την ανθρωπιά. Τι να κάνουμε εγώ έχω μείνει εκεί και ας λένε ότι οδηγώ αυτοκίνητο στη Πανεπιστημίου και πάω ανάποδα.

Τέλος θα ήθελα την άποψή σου για την οικογενειοκρατία, την αχαριστία και τους επιτυχημένους επαγγελματικά αυτοδημιούργητους ανθρώπους, που τα θυσιάζουν όλα στο βωμό της πολιτικής. Σχετικά μ’ αυτό το τελευταίο κάθε ομοιότητα με τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τώρα στα Χανιά είναι τυχαία.

Χρ. Μαρκογιαννάκης»

Zarpanews.gr

3 thoughts on “Μαρκογιαννάκης στον Καμπουράκη: Οι Μητσοτάκηδες διεκδικούν το «βιλαέτι» των Χανίων ως κληρονομικό δικαίωμα

  1. Ψηφοδέλτιο νικης αυτό της ΝΔ στα Χανια…..χαχαχα…..υποθέτω δεν θα ξερουν ποιον να ψηφισουν οι ψηφοφοροι την 7η Ιουλιου…..

  2. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΠΕ (ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ) ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ:
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΣΟΓΟ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΒΙΛΑΕΤΙ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΕΧΝΗ ΝΑ ΤΣΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ – ΦΕΟΥΔΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΒΙΛΑΕΤΙΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook