Μαρκογιαννάκης: Αυτονόητη προτεραιότητα η θωράκιση της Κρήτης απέναντι στην κλιματική αλλαγή

μαρκογιαννάκης-αυτονόητη-προτεραιό-1520510

Ως αυτονόητη προτεραιότητα χαρακτήρισε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης τη θωράκιση της Κρήτης απέναντι στις περιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, κατά τη χθεσινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ).

«Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μια μελλοντική απειλή, είναι ήδη εδώ, παρούσα. Δεν τη βλέπουμε όπως κάποτε στις μελέτες ειδικών επιστημόνων και εργαστηρίων, τη βλέπουμε και τη νιώθουμε όλοι πια παντού γύρω μας. Δεν αφορά κάποια μελλοντική γενιά, αλλά εμάς τους ίδιους ήδη. Επομένως η ώρα για δράση απέναντι στις επιπτώσεις της είναι τώρα, το αύριο θα είναι αργά», υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά!».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η διασύνδεση όλων των προγραμμάτων και των δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης με τα οριζόμενα στο ΠεΣΠΚΑ είναι κρίσιμη για κάθε τομέα. «Η ασφάλεια των κατοίκων, η προστασία της παραγωγικών υποδομών και η εν γένει οικονομική ανάπτυξη, όλα πλέον περνούν από την προσεκτική και μεθοδική προσαρμογή στις εισηγήσεις των ειδικών. Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι κομβικός σε αυτή την προσπάθεια και η ευθύνη της μεγάλη», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Η ανθεκτικότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι οι νέοι κρίσιμοι όροι, γύρω από τους οποίους θα χτίσουμε ένα ασφαλές και προσοδοφόρο μέλλον για την Κρήτη και το ΠεΣΚΠΑ ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, δηλώνοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή για το επίπεδο της δουλειάς που έγινε από όλους για την κατάρτιση του Περιφερειακού Σχεδίου.

zarpanews.gr

One thought on “Μαρκογιαννάκης: Αυτονόητη προτεραιότητα η θωράκιση της Κρήτης απέναντι στην κλιματική αλλαγή

  1. Εδω δεν μπορείτε να φτιάξετε 5 δρόμους σαν περιφέρεια θα θωρακιστείτε και από την κλιματική κρίση… αυτα είναι για επιστήμονες όχι για πολιτικολογίες..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook