Μαρίνα σκαφών στην Σούδα και… «μίνι» μαρίνα στο Ενετικό Λιμάνι ενώ η κρουαζιέρα στα Χανιά πάει για ρεκόρ

μαρίνα-σκαφών-στην-σούδα-και-μίνι-μ-915803

Τα λιμενικά έργα υποδομής στα λιμάνια του νομού Χανίων, η ανάκαμψη της κρουαζιέρας και η αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη στο λιμενικό ταμείο νομού Χανίων, με τον πρόεδρο του οργανισμού, Δημήτρη Βιριράκη, τον αντιδήμαρχο τουρισμού του δήμου Χανίων, Νεκτάριο Ψαρουδάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως έγινε γνωστό οι μελέτες για για την αναβάθμιση του λιμένα Σούδας που περιλαμβάνει και δημιουργία μικρής μαρίνας είναι σε φάση ανάθεσης ενώ οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να διερευνήσουν την προοπτική δημιουργίας μιας πολύ μικρής μαρίνας, στον χώρα ανάμεσα στην πισίνα του Ξενία και το κολυμβητήριο, κάτι που αρχικά τους βρίσκει όλους σύμφωνους.

Ο κ. Βιριράκης, αναφέρθηκε στην τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να πάρουν και 2,5 χρόνια με αποτέλεσμα να αλλάζει ακόμα και η νομοθεσία!

Για την κρουαζιέρα ειπώθηκε ότι φέτος περιμένουμε 80% αύξηση των πλοίων και 60% -70% στους επιβάτες.

Ο κ. Φραγκάκης, για τα λιμενικά έργα και συγκεκριμένα για την μαρίνα στην Σούδα, τόνισε πως  «μιλάμε για έναν χώρο που είναι εξαιρετικά σημαντικός και απαραίτητος για να πάμε σε αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στην περιοχή μας.» ενώ παράλληλα τόνισε πως «συμφωνήσαμε στην ανάγκη να διερευνηθεί η δυνατότητα να γίνει άλλη μία μικρή μαρίνα, πολύ μικρή, στην περιοχή μεταξύ της πισίνας του Ξενία και του Κολυμβητηρίου κάτι που θέλει περαιτέρω συζήτηση και μια ενδελεχέστερη μελέτη»

«Το τρίτο, είναι η διάβρωση των ακτών που απασχολεί το βόρειο μέτωπο του νομού Χανίων – συμφωνήσαμε όλοι ότι πρέπει να πάμε σε μια ευρύτερη μελέτη σε όλον τον κόλπο, έργο που πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βιριράκης έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στην έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών: «Ζητάμε να υπάρξει ένα τμήμα στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης που θα μελετά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μόνο για έργα της δυτικής Κρήτης» τόνισε.

Για την μικρή μαρίνα στο ενετικό λιμάνι τόνισε πως «μιλάμε για μια μικρή μαρίνα που θα είναι επικουρική του ενετικού λιμένα»

Τέλος, ο κ. Ψαρουδάκης, ανέφερε πως υπάρχει μεγάλο γραφειοκρατικό πρόβλημα όσον αφορά τις περιβαλλοντικές μελέτες και πως ο Δήμος Χανίων από κοινού με το Λιμενικό Ταμείο θα επιδιώξει λύση.

«Ένα μεγάλο θέμα που έχουν οι παραλιακές ζώνες είναι η διάβρωση των ακτών. Σε συνάντηση που κάναμε στην περιφέρεια τις προηγούμενες μέρες καταλήξαμε να ξεκινήσει μια διαδικασία με μικρές παρεμβάσεις επανάμωσης».

zarpanews.gr

 

3 thoughts on “Μαρίνα σκαφών στην Σούδα και… «μίνι» μαρίνα στο Ενετικό Λιμάνι ενώ η κρουαζιέρα στα Χανιά πάει για ρεκόρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook