Μαρία Βλαζάκη: Με Υπουργική Απόφαση εξαιρούνται τα μνημεία απ’ το Υπερταμείο… Άλλοι εκχωρούσαν χωρίς εξαιρέσεις

μαρία-βλαζάκη-με-υπουργική-απόφαση-εξ-796727

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η Υπουργική Απόφαση που προσδιορίζει τα ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού που εξαιρούνται από τις μαζικές μεταβιβάσεις στο Υπερταμείο, σύμφωνα με την γενική γραμματέα, Μαρία Βλαζάκη, η οποία ρωτήθηκε σχετικά, με την ευκαιρία της σημερινής της παρουσίας στα Χανιά για την υπογραφή σημαντικών έργων πολιτισμού.

Παράλληλα η κα Βλαζάκη άφησε αιχμές για την κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας:

«Η εξαίρεση που ορίζει ο νόμος του 2016, τηρείται. Απλώς αυτήν την στιγμή για να διασφαλίσουμε και στο διηνεκές ότι δεν συμβεί κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό το λόγο το να καταγραφεί και να κατοχυρωθεί θεσμικά η εξειδίκευση της εξαίρεσης είναι σημαντικό. (…)

Δυστυχώς εκχωρήσεις είχαν γίνει στο παρελθόν, την περίοδο 2011- 2014, χωρίς εξαιρέσεις όμως τότε.»

«Το Υπουργείο Πολιτισμού καταρχάς δεν είχε αναμιχθεί καθόλου στο θέμα των 10.118 ακινήτων. Από την στιγμή που το αρμόδιο Υπουργείου έδωσε τους ΚΑΕΚ με τη διευκρίνιση του τι αντιστοιχεί σε κάθε ΚΑΕΚ, οι υπηρεσίες μας ταχύτητα ξεχώρισαν τα ακίνητα που έχουν σχέση με αρχαιολογικούς χώρους, με μουσεία με μνημεία, με αποθήκες αρχαιοτήτων και γενικότερα με ακίνητα εκτός συναλλαγής. Αυτά δόθηκαν αμέσως στο αρμόδιο Υπουργείο και απ’ ότι έχουμε πληροφορηθεί οι διαδικασίες ολοκληρώνονται.» εξήγησε η κα Βλαζάκη.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook