Μαρία Τσάλλα: Το έγγραφο που της άνοιξε τον δρόμο για την ελληνική ταυτότητα – Γιατί επέλεξε το Αλιβέρι

μαρία-τσάλλα-το-έγγραφο-που-της-άνοιξε-1653545

Κάθε λεπτομέρεια είχε μελετήσει το δίκτυο των πρακτόρων προκειμένου όλα τα έγγραφα που θα κατέθετε η Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» να μην έχουν πρόβλημα και να αποκτήσει έτσι την ελληνική ταυτότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη κατάσκοπος είχε επιλέξει για το ελληνικό της όνομα (Μαρία Τσάλλα), ένα πολύ συνηθισμένο επίθετο της περιοχής από την οποία έλεγε ότι κατάγεται, το Αλιβέρι Ευβοίας, για να μην κινήσει υποψίες.

Προκειμένου να εγγραφεί στον δήμο και να μπορέσει να βγάλει ταυτότητα, η 35χρονη έπρεπε να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας, πράγμα στο οποίο τη διευκόλυνε ο δικηγόρος ο οποίος φαίνεται να την έχει βοηθήσει.

Το σπίτι στο οποίο έλεγε ότι έμεινε, στο οποίο δεν εμφανίστηκες ποτέ, ανήκε σε γυναίκα η οποία φαίνεται να έχει φιλικές σχέσεις με τον συγκεκριμένο δικηγόρο, ενώ το συμβόλαιο για τη μίσθωση δεν υπογράφηκε ποτέ.

Παρά την καχυποψία της υπαλλήλου στο ληξιαρχείο της περιοχής, όταν η «Τσάλλα» πήγε για να βγάλει χαρτιά και την επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών, τελικά η 35χρονη κατάφερε τον σκοπό της , αφού, σύμφωνα με την επιστολή του υπουργείου, είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

«Δε θα μάθουμε ποτέ στον στόχο της»

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Νίκλαν, σύμβουλο θεμάτων ασφαλείας, ο σκοπός και ο στόχος της Τσάλλα δε θα γίνει ποτέ γνωστός.

«Να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο τελικός σκοπός μπορεί να μην μοναδικός και δε θα το μάθουμε ποτέ. Μπορεί να ήρθε για να διαμορφώσει ένα δίκτυο υποδοχής συναδέλφων της, να φτιάξει διάφορες προϋποθέσεις, είναι αδύνατον να γνωρίζουμε. Μπορεί να έχει και πολλαπλούς σκοπούς».

«Εκείνο που δεν πρόλαβε να γίνει, είναι να ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία. Θεωρητικά δεν πρόλαβε να κάνει πάρα πολλά, γιατί δεν είχε τα έντυπα που χρειαζόταν να δώσει στους ανθρώπους που ήθελε».

Σύμφωνα με τον κ. Νίκλαν, «η δράση των ανθρώπων αυτών είναι μακροχρόνια, φτάνει μέχρι και δεκαετίες. Το ποσό της εκπαίδευσής τους θεωρητικά φτάνει στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Το τι ποσό ξοδεύεται για να λειτουργήσουν σε άλλες χώρες, είναι ανυπολόγιστο».

Και συμπληρώνει: «Να έχουμε στο μυαλό μας ότι η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, ανήκουν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, η οποία είναι στόχος για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook