Μαρία Παπαδάκη: «Το γηροκομείο στα Χανιά έπρεπε να έχει κλείσει από το 2015» | Video

μαρία-παπαδάκη-το-γηροκομείο-στα-χαν-1212446

Το γηροκομείο στα Χανιά έπρεπε να έχει κλείσει από το 2015, επισημαίνει στο Live News η δικηγόρος και συγγενής θύματος, Μαρία Παπαδάκη.

«Το 2015 η διαχείριση του γηροκομείου καταδικάστηκε ποινικά για μη συμμόρφωση σε απόφαση του νομάρχη που διέτασσε την σφράγιση της μονάδας διότι δεν υπάρχει άδεια. Υπάρχει καταδικαστική απόφαση του 2015» τόνισε, λέγοντας ότι έχει να πει πολλά ακόμα για την υπόθεση του γηροκομείου.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην αντιπεριφέρεια Χανιών, η οποία, με χθεσινή ανακοίνωση της, έκανε λόγο ότι στον τελευταίο έλεγχο στην συγκεκριμένη δομή δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό αλλά και ότι από το 2009 δεν είχε καταγγελθεί ποτέ.

«Αποφάσισα να μιλήσω λόγω της τεράστιας έκπληξης των δηλώσεων της αντιπεριφέρειας Χανιών. Είναι μια μορφή παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στη δουλειά της δικαστικής και αποθαρρύνουν τους συγγενείς των παθόντων και των θυμάτων να καταφύγουν στις αρχές και να πουν τι έζησαν» τόνισε.

«Με βάση το ισχύον καθεστώς η περιφέρεια έχει την εποπτεία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων. Ο έλεγχος περιλαμβάνει το αν το προσωπικό είναι επαρκές και εξειδικευμένο. Στον τελευταίο έλεγχο, γνωρίζω, ότι βρέθηκε ένας υπάλληλος είχε αναλάβει την εποπτεία 60 ηλικιωμένων σε 2 ορόφους. Αυτό η αντιπεριφέρεια Χανίων το θεωρεί νόμιμο. Επίσης υπήρχαν κλειδωμένες πόρτες. Είναι και αυτό νόμιμο;» πρόσθεσε.

2 thoughts on “Μαρία Παπαδάκη: «Το γηροκομείο στα Χανιά έπρεπε να έχει κλείσει από το 2015» | Video

  1. Πόσο λυπηρό να πολεμάει ολόκληρος Καλογερής ένα κορίτσι που πολεμάει για τη μνήμη του μπαμπα του και για όλα τα γεροντάκια που έφυγαν. Ακόμα και στον τελευταίο έλεγχο που προφανώς «είχαν βάλει τα καλά τους» αφου είχαν ήδη αρχίσει οι μυνήσεις και η κατακραυγή είχαν έναν !!? νοσηλευτή για 60 ανθρώπους σε δυο ορόφους!!Φαντάσου τι γινόταν πριν!!!!

    Κύριε Καλογερή βγάλτε στη φόρα τα στατιστικά από τους ελέγχους σας σε τέτοιες δομές. ΠΟΣΕΣ παρατυπίες έχουν βεβαιωθεί ?
    ΠΟΙΕΣ ήταν οι ποινές? ΝΤΡΟΠΗ! Δλδ για να τους κλείσεις ή να τους ρίξεις πρόστιμο έπρεπε να είναι 300 γέροντες κ ένα υπάλληλος!?
    ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΔΩ ΠΕΡΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook