Μαρία Κληματσάκη: Κάνουμε προσπάθειες για την δημιουργία πάρκου αναψυχής στην Χαλέπα

μαρία-κληματσάκη-κάνουμε-προσπάθειε-1530391

Την συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής στην Χαλέπα αλλά και για την γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής, ζητά το μέλος του αθλητικού και φιλανθρωπικού συλλόγου «Κύτταρο Χαλέπας» Μαρία Κληματσάκη. Η κ. Κληματσάκη μίλησε για το έργο του συλλόγου αλλά και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου.

Το σημείο της Χαλέπας, το οποίο έχει προτείνει ο σύλλογος να μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής για την αξιοποίηση του οποίου χρειάζεται η στήριξη της πολιτείας είναι ένα οικόπεδο του Δήμου Χανίων: «Πρόκειται για μια μεγάλη περιοχή, για την οποία κάνουμε προσπάθειες τώρα, μήπως γίνει ένα πάρκο αναψυχής, γιατί πάσχει η Χαλέπα από κάτι τέτοιο. Να μπορέσει να γίνει ένα γηπεδάκι για τα παιδιά, να μπορούν να παίζουν αλλά και οι μεγάλοι να μπορούν να περπατούν και να κάνουν τη βόλτα τους, να υπάρχουν παγκάκια, νερό, ένα αναψυκτήριο. Κάποιος μεγάλος δεν έχει κάπου να πάει τώρα. Για αυτό υπάρχει μελέτη και συνεργασία με το Πολυτεχνείο αλλά και με τον Δήμο Χανίων. Ας συνεργαστούμε όλοι να προβάλλουμε το εμείς και όχι το εγώ».

«Ο ρόλος του Κυττάρου, πέρα από φιλανθρωπικός είναι και πολιτιστικός και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Γι’ αυτό κυρίως ιδρύθηκε αλλά στη συνέχεια προέκυψε και ο ρόλος του παντοπωλείου. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια συνεργασία με το ενοριακό κέντρο της Ευαγγελίστριας και χαίρομαι γι’ αυτό γιατί είναι ένα κέντρο που έγινε με πάρα πολύ κόπο, με μεγάλη προσπάθεια από την ενορία της Χαλέπας και όχι μόνο. Λόγω κόβιντ είχε μείνει ανενεργό αλλά τώρα ξεκινάει πάλι συνεργασίες. Στη Χαλέπα όποια πέτρα και να σηκώσεις, έχει να σου δώσει μαρτυρίες και ιστορικά στοιχεία».

Τα σημεία αναφοράς της Χαλέπας

Στο μεταξύ, η κ. Κληματσάκη αναφέρθηκε στα σημεία αναφοράς της Χαλέπας:«Η περιοχή της Αγίας Μαγδαληνής είναι πολύ επιβλητική, το Μουσείο και η οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι κάτι αξιόλογο που δεν το βλέπεις πουθενά αλλού, όπου γίνονται και φοβερά εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο. Είναι και η γραφική περιοχή της Αγίας Κυριακής, τα Ταμπακαριά που τώρα γίνονται προσπάθειες να αναδειχθούν κι αυτά. Όλα αυτά θα αναδειχθούν σήμερα, δηλαδή θα γίνει μια περιήγηση με εικόνες από το τότε μέχρι το τώρα».

Εγκαταλελειμμένα μέρη της Χαλέπας που φωνάζουν «βοήθεια»

Η κ. Κληματσάκη τόνισε μεταξύ άλλων πως το «Κύτταρο Χαλέπας» κάνει ενέργειες προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και να βοηθήσει στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων για την αναβάθμιση της περιοχής:

«Μας έδωσαν πολλά οι παλιοί άνθρωποι αλλά εμείς σήμερα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε και να τα αφήνουμε στο περιθώριο. Υπάρχουν κάποια μέρη, τα οποία είναι υπό εγκατάλειψη, όπως του πρίγκιπα το σπίτι, προσπάθειες γίνονται τώρα από τον Δήμο και για την βίλα Σβαρτς. Εμείς σαν κύτταρο κάνουμε συχνά προτάσεις, μελέτες, συγκεντρώνουμε τους υπεύθυνους, είτε είναι Δήμος, είτε είναι Περιφέρεια».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook