Μαργαρίτα Παπανδρέου: Έχω βιώσει την αρνητική πλευρά της πολιτικής από μικρή

μαργαρίτα-παπανδρέου-έχω-βιώσει-την-α-1233745

Το διδακτορικό της στη Βιολογία ολοκλήρωσε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα Παπανδρέου, η οποία πλέον ανοίγει τα πανιά της για νέες επαγγελματικές και επιστημονικές προκλήσεις.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Secret, εκτός από τη Βιολογία, τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και τις έρευνες, μίλησε τόσο για την πολιτική όσο και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Πώς αισθάνεσαι μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού σου;

«Νιώθω ότι ολοκληρώθηκε ένας πολύ εποικοδομητικός κύκλος, που μου δίνει τα εφόδια να συνεχίσω τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα. Η Ελλάδα είναι ένα μέρος που έχει εξαίρετους επιστήμονες και θα πρέπει να είναι κέντρο έρευνας και καινοτομίας.

Η πολιτική θα σε ενδιέφερε;

Οχι, δεν με ενδιαφέρει η πολιτική. Εχω βιώσει και την αρνητική πλευρά της από παιδί, οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι η υγεία και η έρευνα. Χωρίς τη βασική έρευνα, αυτή τη στιγμή δεν θα είχαμε τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά εμβόλια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε γνωστή την επιτυχία της κόρης του, με ανάρτησή του στο Facebook, χωρίς να κρύβει την περηφάνια του για το κατόρθωμά της. Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα ανάρτησε δύο φωτογραφίες από την παρουσίαση της διατριβής της και ανέφερε χαρακτηριστικά στο post του: «Πάντα μεγάλη η χαρά να βλέπεις τα παιδιά σου να κάνουν βήματα σημαντικά στη ζωή τους, να κοπιάζουν, αλλά και να πραγματοποιούν όνειρά τους. Συγχαρητήρια, Μαργαρίτα, για την παρουσίαση και την απόκτηση του διδακτορικού σου στη Βιολογία!».

Την είδηση έκανε γνωστή ο θείος της, Νίκος Παπανδρέου, με ανάρτησή του στα social media. (Δείτε ΕΔΩ)

«Περήφανος και συγκινημένος για την ανιψιά μου, Μαργαρίτα, που σήμερα παρουσίασε τη διατριβή της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην επιτροπή με πρόεδρο τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Νεκτάριο Ταβερναράκη. Ο επίσημος τίτλος της διατριβής της ήταν «Η ομοιόσταση του πυρήνα στη γήρανση και τον νευροεκφυλισμό: Μηχανισμοί νουκλεοφαγίας και επιδιόρθωσης DNA». Η ίδια βρήκε συγκεκριμένα DNA που σχετίζονται με τη γήρανση και έτσι ανέλυσε το πώς μπορεί αυτή να ανατραπεί!». «Η Μαργαρίτα συμμετέχει στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ), Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ)», έγραψε συγκεκριμένα στην ανάρτησή του.

parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook