Μαντλίν ΜακΚαν: Τι έψαχναν και τι βρήκαν τελικά έπειτα από τις έρευνες στο φράγμα

μαντλίν-μακκαν-τι-έψαχναν-και-τι-βρήκα-1699226

Οι έρευνες των αρχών για ίχνη της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν στο απομακρυσμένο φράγμα Αράντε στην Πορτογαλία ολοκληρώθηκαν μετά από τρεις ημέρες.

Οι αρχές «όργωσαν» το σημείο, αφού ένας πληροφοριοδότης αποκάλυψε ότι μια βιντεοκάμερα και ένα όπλο που ανήκαν τον κύριο ύποπτο, πιθανώς να πετάχτηκαν στη δεξαμενή που υπάρχει εκεί.

Αστυνομία, ερευνητές, δύτες και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά προσπάθησαν να βρουν την κάμερα, καθώς πιστεύουν ότι θα μπορούσε να περιέχει εικόνες της Μαντλίν, αλλά και άλλων θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων που ο κύριος ύποπτος φέρεται να έχει πραγματοποιήσει σε τουλάχιστον δύο γυναίκες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το SkyNews, οι έρευνες στην περιοχή έχουν ολοκληρωθεί, ενώ πηγή που βρισκόταν στην έρευνα είπε στο πρακτορείο Reuters ότι «δεν υπάρχει τίποτα να αναφερθεί» ως τώρα. Το μοναδικό στοιχείο που έχει γίνει γνωστό είναι πως οι ερευνητές έφυγαν από ο σημείο με αρκετές σακούλες. Η δικαστική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το υλικό που συνέλεξαν θα παραδοθεί στις γερμανικές αρχές. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί.

Ο κύριος ύποπτος, ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, επισκέφθηκε το φράγμα Αράντε, πιθανώς μαζί με άλλους, λίγο μετά την εξαφάνιση του τρίχρονου τότε κοριτσιού από το κρεβάτι του τον Μάιο του 2007, όπως δήλωσε στην αστυνομία πρώην φίλος του. Ο 45χρονος Μπρούκνερ αναφερόταν στην περιοχή ως «μικρό κομμάτι παραδείσου». Το σημείο βρίσκεται περίπου 30 μίλια από το θέρετρο Praia da Luz, όπου απήχθη η Μαντλίν.

 

Ο ύποπτος είναι στη φυλακή για τον βιασμό 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, αλλά δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα που να σχετίζεται με την εξαφάνισή της.

Ο νέος πληροφοριοδότης που, σύμφωνα με την Daily Mail, υποστήριξε πως δύο από τους βασικούς μάρτυρες βρήκαν στο σπίτι του Μπρούκνερ ένα όπλο και μια βιντεοκάμερα, που πιθανώς πέταξαν στο φράγμα.

Ο πληροφοριοδότης έδωσε στους ντετέκτιβ «λεπτομέρειες» που πήραν «πολύ σοβαρά» και οι αρχές «είχαν ενδείξεις ότι θα μπορούσαν να βρουν στοιχεία» στην περιοχή. Η αποκάλυψη έγινε μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι αρχές αναζητούσαν κομμάτια ρούχων που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν, ιδιαίτερα τις ροζ πιτζάμες που φορούσε τη νύχτα που χάθηκε.

Η γερμανική αστυνομία ήλπιζε να βρει στοιχεία για άλλα πιθανά θύματα που πιστεύεται ότι είχαν γίνει στόχος του καταδικασμένου Μπρούκνερ στο Αλγκάρβε.Το φράγμα βρίσκεται κοντά στην πόλη Silves, όπου ένας οδηγός φορτηγού είχε ισχυριστεί ότι είδε μια γυναίκα να παραδίδει ένα παιδί που έμοιαζε με την Μαντλίν σε έναν άνδρα δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση του μικρού παιδιού.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook