Μάνος Δασκαλάκης για Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι τσακωμοί, οι χωρισμοί και οι θάνατοι των παιδιών – “Aν με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου”

Ως υπόδειγμα μητέρας χαρακτήρισε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο Μάνος Δασκαλάκης, που συνεχίζει την κατάθεση του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου τον παρακολουθεί και κρατάει σημειώσεις.

Στην προσπάθεια του να εξηγήσει, γιατί εξακολουθούσε να τη στηρίζει, παρά τους πρώτους δύο θανάτους των μικρότερων παιδιών είπε: «Σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου».

Στην αρχή της κατάθεσης του αναφέρθηκε στο ιστορικό της σχέσης του με την κατηγορούμενη, λέγοντας πως ήταν μία καλή μητέρα, υπόδειγμα.

«Συνάψαμε γρήγορα μία σχέση. Αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε ένα παιδί. Ήρθε στη ζωή μας η Τζωρτζίνα στις 31/10/2013. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι, δεν υπήρξε πρόβλημα. Ήταν πολύ καλή μητέρα. Μετά από δύο χρόνια γεννήσαμε και την Μαρία Ελένη που απεβίωσε στο Ελπίδα το 2019. Μετά από ένα χρόνο έμεινε έγκυος στο τρίτο μας παιδί, μέχρι και που εκείνο απεβίωσε (2021)» είπε.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης, τα πρώτα σύννεφα στη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκαν μετά από ένα τσακωμό τους.

Στο δικαστήριο μάλιστα παραδέχτηκε, με αφορμή καυγά τους για εξωσυζυγική σχέση, χειροδίκησε σε βάρος της.

«Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και το άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας, η Ίριδα είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε» είπε και συμπλήρωσε ότι, μετά από αυτό, τον θάνατο επέστρεψε σπίτι.

Ο μάρτυρας είπε ότι, έχει μπλέξει τις ημερομηνίες και υποστήριξε ότι, ένω αρχικά είχε πει πως επέστρεψε μετά από 2-3 μέρες στο σπίτι, τελικά πρέπει να ήταν γύρω στις 10 μέρες.

Ωστόσο, όπως εξήγησε στη συνέχεια, αρνήθηκε να παραμείνει στο σπίτι.

Στη συνέχεια περιέγραψε την κόρη του, Τζωρτζίνα, ως ένα υγιέστατο παιδί μέχρι να προκύψουν τα προβλήματα υγείας, που τα χαρακτήρισε «ξαφνικά».

Όπως είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου τον κάλεσε και του είπε ότι το παιδί είχε σπασμούς.

«Όταν πήγα να το δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος covid-19 έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Εκεί έμεινε η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα το δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν» τόνισε ο μάρτυρας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Προέδρου είπε ότι, οι γιατροί δεν τους εξήγησαν πως μπορεί να προκληθεί ανακοπή από τους σπασμούς.

«Φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει “τρέχα το παιδί έμεινε”. Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους» τόνισε.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε πως επανασυνδέθηκαν μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2022, όταν εκείνος αποφάσισε πως θα είναι καλύτερα να χωρίσουν.

«Στις 17/1 είχε προγραμματισμένη εξέταση το παιδί. Έκανε την εξέταση. Δέχομαι μια κλήση και είναι το παιδί με επιληπτική κρίση να βγάζει αφρούς από το στόμα. Της λέω «τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς της ΜΕΘ να σου πουν τι να κάνεις». Το παιδί πήγε στο Ρίο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ για να μη κολλήσει τίποτα» περιέγραψε ο μάρτυρας και πρόσθεσε πως η Τζωρτζίνα έκανε ακόμα 2-3 επεισόδια, εκ των οποίων στο ένα ήταν παρών ο ίδιος.

«Στο ένα επεισόδιο ήμουν παρών. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει δεν έχει τίποτα το παιδί. Της λέω “τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ”. Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ρίο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακού το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά, την τελευταία μέρα δε μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29.1.2023 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και τον θάνατο της Τζωρτζίνας μου», κατέληξε.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του μίλησε για απειλές, που δέχτηκε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου και συγγενείς της.

«Ο πατέρας μου τη στήριζε την κατηγορούμενη. Ένα απόγευμα του είπε “αν με πάρουν θα τον πάρω μαζί μου”. Έπειτα υπήρξε δημοσίευμα ότι θα έπαιρνα δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια. Πήρε και απείλησε “αν πάρει Κούγια, θα πράξω αλλιώς”. Ενημερώθηκα ότι μέσα από τον Κορυδαλλό επικοινωνούσε με τη θεία μου και ρωτούσε “που είναι ο Μάνος και τι κάνει ο Μάνος”. Γενικά υπήρχαν απειλές».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ