Μανόλο Χιμένεθ: Ο «μάστορας» του μηδέν παθητικό – Εντυπωσιακό το 53,6% στην ΑΕΚ

μανόλο-χιμένεθ-ο-μάστορας-του-μηδέν-1161202

Μπορεί η ΑΕΚ να μην εντυπωσίασε χθες (06/01) κόντρα στον Παναιτωλικό με τη νίκη της 1-0, αλλά κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό μετά από 13 σερί ματς και τα 26 γκολ που είχε δεχθεί στο ίδιο διάστημα. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον Μανόλο Χιμένεθ.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν να τελειώσουν αγώνα χωρίς να παραβιαστεί η εστία τους από τις 25 Οκτωβρίου και τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα, δηλαδή 73 ολόκληρες ημέρες. Στο διάστημα αυτό μέτρησαν 24 γκολ υπέρ και 26 κατά, δηλαδή δέχονταν κατά μέσο όρο 2 τέρματα ανά αγώνα.

Εντός έδρας η ΑΕΚ είχε να μη δεχτεί γκολ από τις 27 Σεπτεμβρίου και το 3-0 επί της Λαμίας, δηλαδή 101 ημέρες και έπειτα από 9 ματς. Στο διάστημα αυτό είχαν γκολ 12-17, δηλαδή δέχονταν επίσης περίπου 2 γκολ μέσο όρο στα παιχνίδια της.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι «ότι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα μετά από δυο μήνες σχεδόν. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να προσπαθούμε περισσότερο. Το σημαντικό είναι να φτιάξουμε τη φυσική κατάσταση, την ψυχολογία και τη θέληση για τη νίκη».

Ο Χιμένεθ είναι «μάστορας» στο να μην δέχονται οι ομάδες τους τέρμα, έστω κι αν τα πολλά ατομικά λάθη έφεραν το 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία του θητεία είχε 9 ματς χωρίς η Ένωση να δεχθεί τέρμα σε 16 αγώνες.

Στην αμέσως προηγούμενη θητεία του, που είχε ολοκληρωθεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18, είχε 49 στους 79 αγώνες του χωρίς να δεχτεί η ΑΕΚ γκολ, ενώ στο πρώτο του πέρασμα, την περίοδο 2011-12, είχε 21 ματς με μηδέν παθητικό στους 50 αγώνες που κάθησε στον πάγκο του «δικεφάλου».

Συνολικά, ο 56χρονος τεχνικός έχει κρατήσει σε 80 από τα 149 παιχνίδια τους ως προπονητής της Ένωσης, που ισοδυναμεί με το εντυπωσιακό 53,6%.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook