Μανώλης Γιαννούλης στον Super FM 89.6: Το λουκέτο της Τhomas Cook θα αφήσει “φέσι” και στην αγορά των Χανίων

Λίγες ώρες μετά και την επίσημη ανακοίνωση χρεοκοπίας του ταξιδιωτικού πρακτορείου, Thomas Cook, που προκάλεσε κλυδωνισμούς στον παγκόσμιο τουρισμό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, μιλώντας στον Super FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά εξέφρασε μεταξύ άλλων τον φόβο του ότι το κανόνι που έσκασε θα “πνίξει” στο “φέσι” την αγορά του τουρισμού της Κρήτης !

Όπως εξήγησε αρχικά ο κ. Γιαννούλης, το μείζον πρόβλημα αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ανατολική Κρήτη, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα τουριστών στη συγκεκριμένη εταιρεία προέρχεται από την Αγγλία. Στα Χανιά πιο σημαντική παρουσία έχουν οι τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες, και πολύ λιγότερο από Γερμανία, Βέλγιο. “Απομένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα παρακλάδια της εταιρείας, στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Όταν πρόκειται όμως για τουρίστες από την Αγγλία, φοβάμαι ότι  μιλάμε για.. φέσι! Οπωσδήποτε θα μπούνε κάποιοι πιστωτές στη μέση, θα προσπαθήσουν να πάρουν ότι έχει απομείνει από στην εταιρεία… Είναι να πληρωθεί πολύ κόσμος! Φοβάμαι ότι θα έχουμε ένα «μεγάλο κανόνι» στην αγορά” δήλωσε φανερά προβληματισμένος ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.

Ένα κανόνι, τα… βλήματα του οποίου θα πλήξουν σημαντικά και τον τουρισμό στα Χανιά γιατί όπως επεσήμανε και ο κ. Γιαννούλης “όταν ένα ξενοδοχείο συνεργάζεται σε μεγάλο βαθμό με την Τhomas Cook, στην δουλειά του, στα ταμεία, στις τράπεζες, στην καθημερινότητά του, θα επηρεαστεί παντού”.

Όσον αφορά στους χιλιάδες τουρίστες που έχουν παραμείνει στο νησί ο κ. Γιαννούλης υποστήριξε ότι υπάρχει πρόβλημα με την επιστροφή τους, αν και εκτίμησε ότι δεν θα μείνουν μετέωροι, αφ’ ενός γιατί θα τους καλύψει η πρεσβεία τους, αλλά κυρίως γιατί οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ταξιδιωτική ασφάλεια, η οποία θα πληρώσει μέρος της επιπλέον παραμονής και των εισιτηρίων επιστροφής

“Οι πελάτες που είναι μέσα στα ξενοδοχεία θα παραμείνουν εκεί. Το πρόβλημα ωστόσο είναι πώς θα επιστρέψουν. Κάτι που αφορά την Thomas Cook! Με δεδομένο όμως ότι από χθες δεν υπάρχει Thomas Cook, θα πρέπει να μπει μια άλλη αεροπορική εταιρεία, που θα προσπαθήσει να πάρει τον κόσμο” τόνισε ο Μανώλης Γιαννούλης, που εν αναμονή των εξελίξεων, ανέφερε ότι ήδη έχουν φτάσει στα αυτιά του τα ονόματα δυο εταιρειών που θα αναλάβει τον επαναπατρισμό των τουριστών.

Τέλος αναφερόμενος στο κλείσιμο της φετινής τουριστικής χρονιάς, ανεξάρτητα με τη χρεοκοπία της Thomas Cook, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων εκτίμησε πως η αυλαία της σεζόν θα πέσει με μια μικρή, αλλά αναμενόμενη πτώση: “Η χρονιά, όπως έδειξαν τα στοιχεία του αεροδρομίου μέχρι και τέλη Αυγούστου, θα κλείσει με κάποια μικρή πτώση στις αφίξεις, της τάξεως του 3-4%. Κάτι που το βλέπαμε από πέρυσι και ήταν θα έλεγα αναμενόμενο. Κάτι αντίστοιχο περιμένουμε και για την επόμενη χρονιά, που θα είναι αντίστοιχη της φετινής και εκλιπόντος της Thomas Cook θα δούμε πως θα αναπληρωθεί αυτό το μεγάλο κενό.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ