Μανώλης Φραγκάκης: «Είναι χυδαίο – Πάρτε πίσω το πρόστιμο τώρα» λέει ο Χανιώτης γιατρός

μανώλης-φραγκάκης-είναι-χυδαίο-πάρ-1121293

«Πάρτε πίσω το πρόστιμο τώρα, είναι χυδαίο και θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική αναταραχή» γράφει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΙΦΑΧ και παθολόγος Μανώλης Φραγκάκης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος, χαρακτηρίζει «αδιανόητο» το πρόστιμο των ανεμβολίαστων.

Αναλυτικότερα ο κ. Φραγκάκης αναφέρει:

Όσο και να διαφωνώ – κάθετα, ξεκάθαρα και δομικά- με τους ανεμβολίαστους συναδέρφους μου υγειονομικούς, άλλο τόσο διαφωνώ με το μέτρο της υποχρεωτικότητας- δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω.

Φτάσαμε να μετράμε ξανά, καθημερινά, τους 100 νεκρούς, με δεδομένο πως θα έχουμε ανοδική πορεία στους θανάτους. 657 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι χθες –εντός και εκτός ΜΕΘ- με δεδομένο και εδώ, πως θα έχουμε αύξηση των διασωληνώσεων.

Τα νοσοκομεία μας νοσούν- νοσούσαν και πριν τον Covid-19, όμως η μάχη είναι σκληρή και άνιση, με τους γιατρούς να καταρρέουν σωματικά και ψυχολογικά, κάνοντας πλέον διαλογή στους ασθενείς – μια τραγωδία που δεν μπορεί να κατανοήσει ο κόσμος που ζει έξω από αυτό.

Οι επιπλοκές του Covid-19 είναι ιδιαίτερα σοβαρές- πολλοί ασθενείς έχουν πλέον αναπηρίες που κάποιους θα συνοδεύουν στο υπόλοιπο της ζωής τους.

Ο μέσος όρος ηλικίας με σοβαρή νόσηση έχει αρχίσει να μειώνεται, πλέον νοσούν βαριά και νεότεροι. Όσο και να διαφωνώ – κάθετα, ξεκάθαρα και δομικά- με τους ανεμβολίαστους συναδέρφους μου υγειονομικούς, άλλο τόσο διαφωνώ με το μέτρο της υποχρεωτικότητας- δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω.

Και ήταν το μέτρο αυτό, το οποίο έστρεψε έναν κόσμο μακριά από τον εμβολιασμό, μη θέλοντας πλέον να συζητήσει για την αναγκαιότητα του εμβολίου, έστρεψε ξανά, τον κόσμο απέναντι στην επιστήμη και τους ιατρούς.

Και σήμερα, ανακοινώνεται το αδιανόητο:

100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί άνω των 60 ετών

100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα στον κόσμο που ζει σε φτώχεια αβεβαιότητα ανεργία, σε εργάτες και συνταξιούχους.

Πρόστιμο στον κόσμο που έχει θυμό και με τον οποίο δεν συνομιλήσατε ποτέ.

Και ο θυμός αυτός θα εκφραστεί κάποια στιγμή, θα εκφραστεί με λάθος τρόπο.

Πάντα ήμουν υπέρ του να εμπνέουμε τους γύρω μας με την στάση ζωής μας και τις γνώσεις μας.

Ποτέ με το δάκτυλο σηκωμένο, να κουνάει απέναντι στο πρόσωπο του άλλου.

Πάρτε πίσω το πρόστιμο τώρα, είναι χυδαίο και θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική αναταραχή.

Να επιστρέψουν στα δημόσια νοσοκομεία όλοι ανεξαιρέτως , με 2-3-4 , όσα χρειάζονται test.

Προωθήστε την χρήση μάσκας παντού, κάντε κάτι επιτέλους με τα σχολεία που έχουμε 25-30 μαθητές σε μια τάξη 15 τετραγωνικών, αποσυμφορηστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι μια τρέλα όλο αυτό που συμβαίνει.

Και σταματήστε να λέτε επιτέλους πως στο τραπέζι δεν υπάρχει το lockdown – η όμικρον δεν ξέρουμε ακόμη τι παραπανω μας φέρνει, κι ας έρχονται Χριστούγεννα και ας πρέπει να δουλέψουν οι αγορές, δεν μας νοίαζουν οι αγορές, προτεραιότητα μας η ζωή.-

zarpanews.gr

8 thoughts on “Μανώλης Φραγκάκης: «Είναι χυδαίο – Πάρτε πίσω το πρόστιμο τώρα» λέει ο Χανιώτης γιατρός

  1. Σήμερα σου επιβάλλουν το εμβόλιο αυριο κάτι άλλο. 100 ευρώ πρόστιμο θα τρώει ο πατερας μου που ζει με συνταξη ΟΓΑ μαζί με άλλους 8 συο χωριό του. Αλλά ταυτόχρονα εμείς αλωνιζογμε στα γήπεδα χωρίς μάσκα, στα ΜΜΜ γίνεται πανικος, στην εκκλησία όλοι στο ίδιο κουταλάκι. Κι φυσικά κάθε βδομάδα νέα περιπολικα και αναστολές σε ιατρικό προσωπικο… Οργή και μόνο οργή… Ελπίζω να αντιδράσει ο κόσμος. Από έναν εμβολιασμένο! Γιατί ε, ω ήθελα να το κάνω και είναι υπέρ. Να τους κλεισεις στα σπίτια το συζητάμε… Αλλά χαράτσι? Τόσο ξεφτιλα

  2. Τα ανεμβολίαστα άτομα αποτελούν μια σημαντική πλειοψηφία όσων χρειάζονται εντατική ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.
    Τα πάντα στη ζωή έχουν ένα κόστος και ο καθένας»ειδήμων» ανεμβολίαστος που χρησιμοποιεί τις δομές πρέπει να αναλάβει ν’ αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να χρεώνεται ένα ποσοστό της δαπάνης νοσηλείας σε ΜΕΘ.
    Ο θυμός αθωώνει, κ.Φραγκάκη; Γιατί ο θυμός ταυτίζεται με την ελληνική ψυχή. Στον Όμηρο η λέξη «θυμός» σημαίνει την ψυχή, την καρδιά, την ίδια τη ζωή. Για εμάς σήμερα σημαίνει μόνον οργή(;). Αν δεν έχεις θυμό, έχεις χαμηλό δείκτη «ελληνόμετρου». Τελικά, πόσο ευθύνεται ο θυμός για τη ροπή της κοινωνίας προς το χάος;
    Κι άμα έχεις θυμό δικαιούσαι να τα σπάσεις, να κάψεις, να μουτζώσεις, να προπηλακίσεις, να βρίσεις, να συμπεριφέρεσαι άναρχα, να λειτουργείς άνομα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook