Μανιτάρια γκιούλμπασι με πέστο λιαστής ντομάτας και κεφαλοτύρι

μανιτάρια-γκιούλμπασι-με-πέστο-λιαστ-1435033

Και όμως φτιάχνουμε vegetarian γκιούλμπασι. Πώς; Χρησιμοποιούμε μανιτάρια, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ετοιμάζουμε ένα από τα πιο νόστιμα χορτοφαγικά πιάτα.

Υλικά

  • 12 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 μέτρια πράσα
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 5 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο και 1 κουτ. σούπας για πασπάλισμα
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι

Για το πέστο λιαστής ντομάτας

  • 40 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 40 γρ. βασιλικό φρέσκο, τα φύλλα του
  • 35 γρ. κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 120 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
  • ½ πιπερίτσα τσίλι

Διαδικασία

Πέστο

  • Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τις ντομάτες για 1 ώρα.
  • Έπειτα στραγγίζουμε και βάζουμε τα υλικά για το πέστο σε ένα μπλέντερ μαζί με λίγο νερό.
  • Χτυπάμε καλά ώστε να γίνει μια αραιή πάστα.

Μανιτάρια

  • Μαρινάρουμε τα μανιτάρια με το πέστο για 20΄.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα.
  • Βάζουμε τα μανιτάρια μέσα σε ένα φύλλο λαδόκολλας και στρώνουμε από πάνω τις πιπεριές και τα πράσα, το ξύσμα και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Στο τέλος τοποθετούμε το τυρί κομμένο σε κύβους και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα σε μορφή φακέλου.
  • Ψήνουμε στον φούρνο, για περίπου 20΄-25΄.
  • Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα σε μια πιατέλα, την ανοίγουμε και βάζουμε μια γενναία κουτάλια πέστο στο κέντρο.
  • Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

olivermagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook