Μανιτάρια γκιούλμπασι με πέστο λιαστής ντομάτας και κεφαλοτύρι
Και όμως φτιάχνουμε vegetarian γκιούλμπασι. Πώς; Χρησιμοποιούμε μανιτάρια, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ετοιμάζουμε ένα από τα πιο νόστιμα χορτοφαγικά πιάτα.
Υλικά
- 12 μανιτάρια πορτομπέλο
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 μέτρια πράσα
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- 5 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο και 1 κουτ. σούπας για πασπάλισμα
- 200 γρ. κεφαλοτύρι
Για το πέστο λιαστής ντομάτας
- 40 γρ. λιαστές ντομάτες
- 40 γρ. βασιλικό φρέσκο, τα φύλλα του
- 35 γρ. κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 120 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- ½ πιπερίτσα τσίλι
Διαδικασία
Πέστο
- Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τις ντομάτες για 1 ώρα.
- Έπειτα στραγγίζουμε και βάζουμε τα υλικά για το πέστο σε ένα μπλέντερ μαζί με λίγο νερό.
- Χτυπάμε καλά ώστε να γίνει μια αραιή πάστα.
Μανιτάρια
- Μαρινάρουμε τα μανιτάρια με το πέστο για 20΄.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα.
- Βάζουμε τα μανιτάρια μέσα σε ένα φύλλο λαδόκολλας και στρώνουμε από πάνω τις πιπεριές και τα πράσα, το ξύσμα και τα υπόλοιπα υλικά.
- Στο τέλος τοποθετούμε το τυρί κομμένο σε κύβους και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα σε μορφή φακέλου.
- Ψήνουμε στον φούρνο, για περίπου 20΄-25΄.
- Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα σε μια πιατέλα, την ανοίγουμε και βάζουμε μια γενναία κουτάλια πέστο στο κέντρο.
- Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.
olivermagazine.gr