Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά και τυρί

μανιτάρια-γεμιστά-με-λαχανικά-και-τυρ-1398343

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 10 μανιτάρια champignon
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πράσο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. mix τυριών
  • 1 αβγό, μέτριο

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • πιπέρι
  • θυμάρι, φρέσκο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Τα μανιτάρια τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά, το πράσο, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το θυμάρι.
  • Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα 50 γρ. από το mix τυριών, το αβγό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα και μοιράζουμε από επάνω το υπόλοιπο mix τυριών.
  • Ψήνουμε τα μανιτάρια στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Αφαιρούμε τα μανιτάρια από τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε τα μανιτάρια με ρόκα, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook