Μάνδρα: Δυστύχημα ή απόπειρα συγκάλυψης δολοφονίας; Τι εξετάζει η Αστυνομία

μάνδρα-δυστύχημα-ή-απόπειρα-συγκάλυψ-1296202

Ένα κυνηγετικό δυστύχημα με «πρωταγωνιστές» δύο ανήλικα αδέρφια ή μια απόπειρα συγκάλυψης; Τη σημερινή νεκροψία-νεκροτομή στον 17χρονο, αναμένουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που αναζητούν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου στη Μάνδρα.

Ο ιατροδικαστής θα εξετάσει την απόσταση από την οποία έχει βληθεί το θύμα, όπως και το ύψος, για να διαπιστωθεί εάν αυτά συνάδουν με τη σωματοδομή του 14χρονου αδερφού του αγοριού, που ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία και συνελήφθη.

Την ίδια ώρα οι αρχές αναζητούν αποτυπώματα πάνω στο φονικό όπλο που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη. Τα στελέχη της Ασφάλειας, δεν είχαν πειστεί από τα αρχικά λεγόμενα του ανήλικου παιδιού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ανθρωποκτονία να έχει γίνει από άλλο άτομο, και να πήρε την ευθύνη ο 14χρονος, που μπορεί να έχει μικρότερες νομικές συνέπειες.

«Κυνηγούσαμε αγριογούρουνα…»

«Ήταν ατύχημα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του ο 14χρονος το μεσημέρι της Παρασκευής. Απέδωσε το θάνατο του αδερφού του, σε εκπυρσοκρότηση του κυνηγετικού όπλου που είχαν πάρει κρυφά από τον πατέρα τους για να κυνηγήσουν αγριογούρουνα. Τα στελέχη της Ασφάλειας, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει κενά στις περιγραφές του αγοριού που στην αρχική του κατάθεση αρνήθηκε ότι είχε σχέση με το θάνατο του αδερφού του.

Για αυτό το λόγο ο 14χρονος βρέθηκε μαζί με τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών στο σημείο της δολοφονίας, έτσι ώστε να προχωρήσει σε αναπαράσταση, αλλά και να υποδείξει το σημείο όπου είχε «ξεφορτωθεί» το όπλο.

Ο ανήλικος, μιλώντας στο δικηγόρο του Ιωάννη Βέρρα, ανέφερε ότι μαζί με τον αδερφό του γνώριζαν που έκρυβε την μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα ο πατέρας τους και το πήραν με σκοπό να αναζητήσουν αγριογούρουνα στην ορεινή περιοχή της Μάνδρας. Όταν εντόπισαν ένα από τα άγρια ζώα, ο 17χρονος πήγε να δώσει το όπλο στον αδερφό του για να το κυνηγήσει καθώς ξεμάκραινε και τότε η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα το αγόρι στο κεφάλι.

Το όπλο αποκαλύπτει το δολοφόνο;

«Δεν έχουμε καραμπίνα στο σπίτι», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς κατά την πρώτη του κατάθεση ο πατέρας του 17χρονου. Όμως όπως αποδείχτηκε αργότερα το όπλο που… δεν είχε η οικογένεια, ήταν αυτό που σκότωσε τον 17χρονο. Οι αστυνομικοί που δεν βρήκαν την καραμπίνα στο πρώτο στάδιο αυτοψίας, εκτιμούν ότι το όπλο απορρίφθηκε πρόχειρα εκεί αργότερα.

Θα προχωρήσουν σε έλεγχο για αποτυπώματα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ίχνη που άφησε πίσω του ο δράστης. Το φονικό όπλο εντοπίστηκε περίπου 300 μέτρα μακριά από το μαντρί της οικογένειας, όπου βρέθηκε νεκρό το αγόρι. Ο 14χρονος πήρε την καραμπίνα από ένα σεντούκι όπου την έκρυβε ο πατέρας και όταν επέστρεψε σπίτι μετά τον πυροβολισμό, δεν είπε τίποτα σε κανένα.

Στο κάδρο των ερευνών, παραμένει και ο πατέρας της οικογένειας, καθώς οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην υπόθεση.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. «Δεν έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν μας έχουν κλέψει κάποιο πρόβατο ή κατσίκι το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπορεί να σκότωσε το παιδί μου», είχε πει στους αστυνομικούς, την αρχική του κατάθεση.

Ανώνυμες καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του», ανέφερε σε ανακοίνωση του «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στις 28 Ιουνίου 2021ο οργανισμός δέχτηκε ανώνυμη αναφορά στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 για σωματική κακοποίηση των 8 παιδιών της οικογένειας από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Μια δεύτερη, ίδια ανώνυμη καταγγελία έγινε και στις 19 Απριλίου 2022, με το άγνωστο άτομο να αναφέρει ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο. Και στις δύο περιπτώσεις έγινε αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook