Μαμουλάκης: Οι φωτιές δεν σβήνουν μόνο με το φιλότιμο – Συνάντηση με πυροσβέστες

μαμουλάκης-οι-φωτιές-δεν-σβήνουν-μόνο-1475267

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες μετέφεραν στον αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου «Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω» Βασίλης Ανδρεαδάκης και Μανόλης Αλεξάκης αντίστοιχα.

Κατά την συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27/6, οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών ενημέρωσαν τον Χάρη Μαμουλάκη για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των τμημάτων που οδηγεί και σε απώλεια ρεπό και αδειών, του αυξημένου ηλικιακού μέσου όρου των στελεχών της Π.Υ., την ανισοκατανομή των οχημάτων που έχει ως αποτέλεσμα ο μέσος όρος στο ν. Ηρακλείου να αγγίζει τα 25-30 χρόνια (!), καθώς το κτηριακό πρόβλημα των υπηρεσιών του Ηρακλείου.

Από την πλευρά του ο Χάρης Μαμουλάκης, αφού τους ενημέρωσε για τις τελευταίες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, δεσμεύτηκε να παραμείνει στο πλευρό των Πυροσβεστών και σε δήλωσή του ανέφερε: «Οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχουν πολλές ικανότητες και διακρίνονται από πολλά χαρίσματα, μεταξύ των οποίων και το φιλότιμο με το οποίο αντιμετωπίζουν κάθε περιστατικό. Τα συμβάντα όμως στα οποία καλείται να παρέμβει η Π.Υ., δεν αντιμετωπίζονται μόνο με το φιλότιμο. Χρειάζονται μέσα, πόρους και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Ένα τρίπτυχο που παραμένει ακάλυπτο. Απαιτείται επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό, σύγχρονα οχήματα και μέσα πυρόσβεσης που να καλύπτουν γεωγραφικά κάθε περιοχή. Ο νομός Ηρακλείου, δυστυχώς, παραμένει ο φτωχός συγγενής. Ένα απότιστο δένδρο, σε περιβάλλον κλιματικής κρίσης.».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook