Μαμουλάκης: Οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού οδηγούν σε κατάρρευση το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

μαμουλάκης-οι-ελλείψεις-ιατρικού-και-1690194

Στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν γιατροί και νοσηλευτές του Βενιζελείου Νοσοκομείου την Πέμπτη 11/5 συμμετείχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης μίλησε μαζί τους για όλα τα προβλήματα που οδηγούν σε κατάρρευση το Βενιζέλειο, ενημερώθηκε για μια ακόμη φορά για την «πρόοδο» της στελεχιακής αφυδάτωσης και της απομείωσης κλινών, καθώς και τα αιτήματά τους για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, οργανισμό εσωτερικών υπηρεσιών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, ειδικό μισθολόγιο, κ.α. και σε δήλωσή του ανέφερε: «Ενώ το πάθημα της πανδημίας θα έπρεπε να έχει γίνει μάθημα για την κυβέρνηση, δυστυχώς, η πολιτική διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας συνεχίζει να υλοποιείται από την απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τα νοσοκομεία μας, αντί να έχουν ενισχυθεί βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών με την έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς να είναι πρωτοφανής και τους ασθενείς να ωθούνται στον ιδιωτικό τομέα, αν φυσικά μπορούν να αντέξουν το κόστος.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι σαφής και περιγράφεται στο Συμβόλαιο για την Αλλαγή που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου Δημόσιου Συστήματος Υγείας: Αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με ακύρωση των νόμων της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος, μηχανισμός αυτόματης και μόνιμης κάλυψης των κενών λόγω συνταξιοδότησης, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος 4ετίας, γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ, ένταξη στα ΒΑΕ, εισαγωγικός μισθός 2.000 ευρώ καθαρά στους γιατρούς, νέα δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ, με ειδική μέριμνα για τις δυσπρόσιτες/νησιωτικές περιοχές αλλά και για τις ειδικότητες σε έλλειψη και τα άγονα τμήματα και κλινικές σε όλη τη χώρα.

Προβλέπεται επίσης ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, με προτεραιότητα την ενίσχυση των δημόσιων δομών (ΚΥ-ΤΟΜΥ-ΠΙ) και τη συγκρότηση 380 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, ενίσχυση των προϋπολογισμών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, με τελικό στόχο τη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο στις δημόσιες δαπάνες υγείας (7,5% του ΑΕΠ), περιορισμός των ανισοτήτων στη φροντίδα υγείας μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας με το Υγειονομικό Ισοδύναμο και ένα Εθνικό Σχέδιο Υποδομών Υγείας για τη σταδιακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού στο ΕΣΥ.

Ο κ. Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα την Πέμπτη 11/5, παραδέχεται την ταλαιπωρία των ασθενών στους διαδρόμους, τις πολύμηνες καθυστερήσεις στα χειρουργεία, τις χιλιάδες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και υπόσχεται ότι ΘΑ αναλάβει δράση. Τα τέσσερα χρόνια απαξίωσης του ΕΣΥ από την κυβέρνησή του με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας, τα έχει ξεχάσει. Οι πολίτες όμως, όχι. Και θα του δώσουν την κατάλληλα απάντηση στις εκλογές της 21ης Μαΐου.».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook