Μαμουλάκης για Αρκαλοχώρι: Δεν καλύπτεται το κόστος αποκατάστασης των κτηρίων από τις αποζημιώσεις

μαμουλάκης-για-αρκαλοχώρι-δεν-καλύπτ-1490160

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασ​ιών και επικαιροποίησης των τιμολογίων αποκατάστασης των κτηρίων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη.

«Λίγο πριν συμπληρωθεί χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, οι συμπολίτες μας που είδαν τα πάντα να ανατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη, εξακολουθούν να παλεύουν με την γραφειοκρατία και τις παραλήψεις των Υπουργείων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας:

«Πρέπει όλοι να πιέσουμε έτσι ώστε οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου και των γύρω περιοχών, να μην περάσουν κι άλλο χειμώνα ταλαιπωρίας και ανασφάλειας έξω από τα σπίτια τους. Σε αυτή την προσπάθεια, είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά! Και δεν περισσεύει κανείς.».

Με την Ερώτηση, αφού παρουσιάζονται αναλυτικά οι σημαντικές καθυστερήσεις αλλά και οι παραλήψεις που επιβαρύνουν τους πληγέντες, ζητείται η επικαιροποίηση του τιμολογίου υπολογισμού των δαπανών των εργασίες επισκευής και αποκατάστασης έτσι ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι πληθωριστικές πιέσεις.

Ζητείται επίσης η διενέργεια ελέγχων στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές και για τα οποία υφίσταται αίτημα στεγαστικής συνδρομής προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα του αρχικού χαρακτηρισμού τους, καθώς και η απλοποίηση της διαδικασίας και των απαιτούμενων δικαιολογητικών που πρέπει να υποβάλουν οι δικαιούχοι ενίσχυσης των οποίων τα κτήρια έχουν χαρακτηριστεί ως «Πράσινα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook