Κρήτη | Χωρίς προσωπικό οι υπηρεσίες έκδοσης βεβαιώσεων όρων δόμησης στα εκτός σχεδίου οικόπεδα – Σε αδιέξοδο οι ιδιοκτήτες – Παρέμβαση Μαμουλάκη στην Βουλή

κρήτη-χωρίς-προσωπικό-οι-υπηρεσίες-έκ-1733095

Την αναγκαιότητα παράτασης της ημερομηνίας έκδοσης βεβαιώσεων όρων δόμησης στα εκτός σχεδίου οικόπεδα λόγω της υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, αναδεικνύει με την κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, ο κίνδυνος να χάσουν οι πολίτες το δικαίωμα αξιοποίησης της περιουσίας τους είναι ορατός, καθώς ενώ έχουν ήδη κατατεθεί χιλιάδες σχετικές αιτήσεις, είναι αδύνατη η άμεση έκδοση των βεβαιώσεων λόγω του τεράστιου προβλήματος της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Δόμησης. Γι’ αυτό και ζητείται παράταση διάρκειας, τουλάχιστον, 6 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Ν. 4495/2017 παρεχόταν η δυνατότητα για τις περιπτώσεις γηπέδων κατά παρέκκλιση άρτιων, στις εκτός σχεδίου περιοχές για τις οποίες έως και την 9/12/2022 δεν είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια, να μπορούν να οικοδομηθούν εάν οι ιδιοκτήτες υπέβαλλαν αίτηση για έκδοση προέγκρισης οικοδομικής άδειας, ή υπέβαλλαν αίτηση για έκδοση βεβαίωσης όρων δόμησης. Η εναλλακτική αυτή δυνατότητα προβλέφθηκε επειδή η προέγκριση οικοδομικής άδειας έχει καταστεί προαιρετική. Ωστόσο για αυτές τις περιπτώσεις χρήση της βεβαίωσης όρων δόμησης που θα εκδοθεί, θα μπορεί να γίνει μόνο μέχρι και την 30/9/2023, καθώς έως και την ημερομηνία αυτή είτε θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα για έκδοση οικοδομικής αδείας είτε προέγκρισης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει ενημέρωση σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook