Μαμουλάκης : Αγρότες και κτηνοτρόφοι σε απόγνωση στην Κρήτη

μαμουλάκης-αγρότες-και-κτηνοτρόφοι-σ-1010259

Με αφορμή τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ύπαιθρο του νομού Ηρακλείου – αλλά και όλης της χώρας – με τους ελαιοπαραγωγούς, τους αμπελοκαλλιεργητές και τους κτηνοτρόφους να μετρούν τις πληγές τους, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι ελαιοπαραγωγοί, οι αμπελοκαλλιεργητές και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση, η αγροτική παραγωγή της Κρήτης – και όχι μόνο – δέχεται απανωτά χτυπήματα, αλλά δυστυχώς, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περί άλλων τυρβάζει.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βορίδης εξέφραζε από το Ηράκλειο την αισιοδοξία του για την πορεία της αγροτικής ανάπτυξης. Σήμερα, που οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα δοκιμάζονται, είναι απών.

Για παράδειγμα, η πενιχρή αποζημίωση για το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων δεν έχει ακόμα καταβληθεί, το μέτρο του «πράσινου τρύγου» απέτυχε, τα κονδύλια της απόσταξης κρίσης κατάσχονται για παλαιότερες οφειλές και δεν αξιοποιούνται για τον σκοπό τον οποίο δίδονται, οι ελαιοκαλλιεργητές ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2019, η δακοπροσβολή της ελιάς το 2020 είναι σε έξαρση, ενώ και η έκδοση συντάξεων του ΟΓΑ καθυστερεί ανεπίτρεπτα.

Ο κ. Βορίδης, επιβάλλεται να ασχοληθεί άμεσα με τα συσσωρευμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, να ενισχύσει τις προσπάθειες των τοπικών φορέων, να συνδράμει αποτελεσματικά και να υποστηρίξει έμπρακτα τους αγρότες του τόπου μας. Η οικονομία της Κρήτης, που έχει ήδη πληγεί καίρια από την καταστροφική πορεία του τουρισμού, δεν μπορεί να αντέξει και δεύτερη οικονομική πανωλεθρία στον αγροτικό τομέα. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook