Μαμαδίστικο παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα

μαμαδίστικο-παγωτό-με-καραμελωμένη-μ-1455109

Της Αργυρώς Μπαρπαρίγου

Υλικά

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί σε κουτί (ermol ή morfat)
  • 1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο

Εκτέλεση

  • Για το σπιτικό παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα, χωρίς παγωτομηχανή και τέλεια υφή, βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C να μαλακώσουν.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τις λιώνουμε με πιρούνι.
  • Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 λεπτά μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί.
  • Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες.
  • Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
  • Αφήνουμε 5-10 λεπτά στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.
  • Αυτή είναι η κλασική μέθοδος, για να φτιάξουμε παγωτό όπως παλιά και χωρίς παγωτομηχανή.
  • Όσες πιο πολλές φορές παγώσουμε το παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα και το χτυπήσουμε-αφρατεύσουμε στο μίξερ, τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους, θα γίνει το παγωτό.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook