Μαμαδίστικο παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα
Της Αργυρώς Μπαρπαρίγου
Υλικά
- 4 ώριμες μπανάνες
- 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
- 1 κουτί φυτική σαντιγί σε κουτί (ermol ή morfat)
- 1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο
Εκτέλεση
- Για το σπιτικό παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα, χωρίς παγωτομηχανή και τέλεια υφή, βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C να μαλακώσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τις λιώνουμε με πιρούνι.
- Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 λεπτά μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί.
- Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες.
- Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
- Αφήνουμε 5-10 λεπτά στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.
- Αυτή είναι η κλασική μέθοδος, για να φτιάξουμε παγωτό όπως παλιά και χωρίς παγωτομηχανή.
- Όσες πιο πολλές φορές παγώσουμε το παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα και το χτυπήσουμε-αφρατεύσουμε στο μίξερ, τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους, θα γίνει το παγωτό.