Malaysia Airlines: Επτά πρόσωπα πίσω από την τραγωδία

malaysia-airlines-επτά-πρόσωπα-πίσω-από-την-τραγωδία-131659

malaisiaΜε κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης το θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 των «Malaysia Airlines» που χάθηκε από τα ραντάρ μόλις μία ώρα μετά από την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, μεταφέροντας 239 επιβάτες!

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον για τρίτη ημέρα σήμερα, με τους συγγενείς και φίλους των επιβατών να αγωνιούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Ήδη από χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από αγνοούμενους επιβάτες, ενώ σήμερα υπάρχει και επιπλέον, νέο υλικό.

«Θα εξετάσουμε όλον τον κατάλογο των επιβατών. Δεν θα ερευνήσουμε μόνο αυτούς τους τέσσερις ανθρώπους, αλλά όλους όσοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο», δήλωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν.

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες. Δεν μπορούμε να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Επικεντρωνόμαστε στην ανεύρεση του αεροσκάφους», επισήμανε, προσθέτοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες των ενδιαφερόμενων χωρών.

Ένα δίχρονο αγοράκι, ένα ερωτευμένο νεαρό ζευγάρι Γάλλων, ένας αμερικανός που εργαζόταν στην IBM στην Κουαλά Λουμπούρ, ένας 33χρονος διπλωμάτης του υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου και Βιομηχανίας της Μαλαισίας που είχε πάρει τριετή μετάθεση στο Πεκίνο, ένα άλλο ζευγάρι που είχε «οργώσει» όλο τον κόσμο με το αεροπλάνο… είναι μόνο μερικές από τις τραγικές φιγούρες των 239 επιβατών της πτήσης MH370.

Moheng Wang – Μόλις 2 ετών

Ήταν το πρώτο του ταξίδι. Οι γονείς του, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί του στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, θέλησαν να ταξιδέψουν για λίγο καιρό, να κάνουν διακοπές, προκειμένου να εισπνεύσει το μωράκι τους λίγο καθαρό αέρα, μακρυά από την πόλη. Ο πατέρας του Rui Wang,  εργαζόταν σε αμερικανική εταιρεία στο Πεκίνο, ενώ η μητέρα του εργαζόταν σε εταιρεία λογισμικού.

Hadrien Wattrelos, (17) – Zhao Yan, (18): Τα ερωτευμένα Κολεγιόπαιδα!

«Je t’aime» (I love you – Σ’αγαπώ) έγραφε η λεζάντα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας των δύο ερωτευμένων παιδιών με καταγωγή από την Γαλλία, την οποία είχε ανεβάσει στην σελίδα του Κολεγίου και στο Facebook τον Ιούλιο του 2013 ο 17χρονος, Hadrien Wattrelos. Οι δυο τους φοιτούσαν στο Γαλλικό Σχολείο του Πεκίνου. Σύμφωνα με αναφορές από ξένα μέσα, στο αεροσκάφος επέβαιναν η Laurence Wattrelos, 52, και η Ambre Wattrelos, 14, που πιθανώς να είναι η μητέρα και η αδερφή του.

Zaharie Ahmad Shah (53)

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον Captain Zaharie Ahmad Shah από τη Μαλαισία, τον πιλότο της πτήσης MH370. Ο 53χρονος, που φοίτησε στο παλαιότερο αγγλικό σχολείο της Μαλαισίας, το Penang Free School ξεκίνησε να εργάζεται στις μαλαισιανές αερογραμμές το 1981 και μετράει 18.365 ώρες πτήσης, δηλαδή θεωρείται ένας χειριστής με πολύ μεγάλη εμπειρά.

Όπως φαίνεται από τα προφίλ που διατηρεί σε μερικά social media, o πιλότος είχε πάθος με τα αεροπλάνα και είχε μάλιστα κατασκευάσει και εξομοιωτή πτήσεων για Boeing 777.

Philip Wood: Ο ισχυρός της IBM

Ο Philip Wood είναι ένας υπέροχος άνθρωπος», γράφει στη σελίδα της στο Facebook η πρώην σύζυγος του 51χρονου άντρα, ζητώντας την ίδια ώρα να μην «κανιβαλιστεί» το πρόσωπό του. O Wood εργαζόταν, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, στην IBM στην Κουαλά Λουμπούρ. Η οικογένειά του μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, αναφέροντας: «Ο Philip Wood είναι άνθρωπος του Θεού και ο λόγος του πάντα έσταζε μέλι… Νοιαζόταν για όλο τον κόσμο και αγαπούσε πολύ την οικογένειά του. Η καρδιά μας πονά, όπως και πολλών άλλων ανθρώπων που είχαν δικούς τους μέσα στο αεροσκάφος. Ο 51χρονος παλιότερα ζούσε στο Πεκίνο, σύμφωνα με τους Times, ενώ έχει δύο γιους που κατοικούν στο Τέξας.

Muktesh Mukherjee (42) – Xiaomo Bai (37): Οι διακοπές χωρίς τα παιδιά…

Το ζευγάρι βρίσκεται επίσης, ανάμεσα στους αγνοούμενους της πτήσης. Έχει δύο παιδιά, τα οποία όμως δεν ταξίδευαν μαζί τους. Σύμφωνα με τη σελίδα της συζύγου στο Facebook, οι δυο τους βρίσκονταν σε διακοπές. Το σπίτι τους είναι στο Πεκίνο, εκεί όπου η Bai σπουδάζει Ξένες Επιστήμες.

Ο 33χρονος διπλωμάτης, Mohamad Sofuan Ismail

Ο 33χρονος Mohamad Sofuan Ismail, διπλωματικός σύμβουλος του υπουργείου Διεθνούς Εμπορίου και Βιομηχανίας της Μαλαισίας, είχε πάρει τριετή μετάθεση στο Πεκίνο. Ο πατέρας είχε ενδοιασμούς και δεν ήθελε ο γιος του να δεχτεί αυτή τη θέση. Όπως σχολιάζει σήμερα «πλέον δεν μπορώ να κάνω τίποτα, παρά μόνο να προσευχηθώ».

Robert – Catherine Lawton: Το ζευγάρι που λάτρευε τα ταξίδια…

Στη δημοσιότητα δόθηκε και η φωτογραφία των Robert και Catherine Lawton από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, που ταξίδευαν μαζί με τους φίλους τους Mary και Rodney Burrows. Όλοι όσοι τους γνώριζαν μιλούν για ένα ζευγάρι που είχε πάθος με τα ταξίδια, κάτι που είχαν μεταδώσει και στις δύο κόρες τους.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook