Μαλανδράκης σε Ντουντουλάκη: «Εμείς προτείνουμε και διεκδικούμε έργα»

μαλανδράκης-σε-ντουντουλάκη-εμείς-π-787831

Ανακοίνωση, με την οποία απαντά στον Μανώλη Ντουντουλάκη, εξέδωσε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης:

Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά κ. Ντουντουλάκης, αποφάσισε να επισκεφτεί κάποια από τα πολλά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Πλατανιά.

Ανάμεσά τους και οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου στον Αλικιανό, ένα έργο που ο Δήμος Πλατανιά ενέταξε στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος”, με το οποίο αναβαθμίζεται συνολικά το γήπεδο και δημιουργείται και  προπονητήριο αθλημάτων στίβου. Το έργο αυτό που εντάσσεται στη γενικότερη αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχει  ο Δήμος Πλατανιά, μετά  από τη δημιουργία του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μόδι, την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου Κολυμβαρίου, την αναβάθμιση του γηπέδου Ταυρωνίτη και την κατασκευή νέου γηπέδου στις Βουκολιές, με την Περιφέρεια Κρήτης.

Οι εργασίες στο γήπεδο του Αλικιανού βρίσκονται σε εξέλιξη, επιβλέπονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εφαρμόζονται όλες οι νόμιμες διαδικασίες και από τον ανάδοχο, με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια λόγω πανδημίας και προμηθειών, ωστόσο γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την όσο το συντομότερο δυνατό ολοκλήρωσή του.

Σε ότι αφορά τη γέφυρα του Κερίτη, όπως γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Ντουντουλάκης, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά απαίτησαν και πέτυχαν την κατασκευή της νέας γέφυρας μέσα από συστηματική προσπάθεια. Με  καθοριστικό τον ρόλο του Δήμου φτάσαμε στο σημείο να έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ανάδοχο ένα από τα πιο αναπτυξιακά έργα στην ενδοχώρα του Νομού. Επιπλέον με τις ενέργειές μας προς το Υπουργείο υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Πολιτισμού πετύχαμε χρηματοδότηση για την ανακατασκευής της Ιστορικής γέφυρας του Κερίτη, με 8.000.000€ καθώς και την χρηματοδότηση της πρότασής μας για καταρχήν στήριξη του εναπομείναντος δυτικού τόξου μέχρι την έναρξη της πλήρους ανακατασκευής της, εργασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα το επόμενο διάστημα.

Αν ο κ. Ντουντουλάκης θεωρεί ότι ο Δήμος δεν πρέπει να έχει λόγο, να πρωτοστατεί, να απαιτεί και να συνεργάζεται με τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Κρήτης και για τα δύο αυτά σημαντικά έργα, την κατασκευή της νέας και την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας, είναι φανερό ότι έχουμε άλλη πολιτική αντίληψη. Εμείς υποβάλλουμε προτάσεις, διεκδικούμε και απαιτούμε την κατασκευή έργων.

Επίσης σχετικά με το θέμα του πόσιμου νερού που έθιξε, τον ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Πλατανιά κατασκεύασε νέα υδρομάστευση στον Σέμπρωνα για να λύσει το πρόβλημα του καθαρού πόσιμου νερού για την Κοινότητα των Βουκολιών και τις όμορες κοινότητες, ένα έργο που ωρίμασε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2018, ενώ την υλοποίησή του έχει αναλάβει η ΔΕΥΑΒΑ με τον Ο.Α.Κ. Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι ο Δήμος μερίμνησε για ένα πρόβλημα δεκαετιών που οδηγείται στη λύση του.

Τέλος θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τον κ. Ντουντουλάκη να επισκεφθεί και τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το εύρος του  Δήμου Πλατανιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook