Μαλανδράκη: Θέλουμε το ΔΗΠΕΘΕΚ να ανεβάσει φέτος παραστάσεις σε όλη την Κρήτη

μαλανδράκη-θέλουμε-το-δηπεθεκ-να-ανεβ-1041566

Όλα όσα εξετάζονται σχετικά με τις παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕΚ για το ερχόμενο καλοκαίρι, ανέφερε η πρόεδρος του Δ.Σ. του Θεάτρου, και περιφερειακός σύμβουλος, Σοφία Μαλανδράκη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Η κα Μαλανδράκη εξήγησε ότι όπως και όλη η κοινωνία, έτσι και το ΔΗΠΕΘΕΚ έχει έρθει αντιμέτωπο με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ επεξεργάζονται όλα τα σενάρια για το τι θα γίνει με τις παραστάσεις το καλοκαίρι.

«Δυστυχώς δεν μπήκαν χρήματα στην χειμερινή παραγωγή για την παράσταση «Γιοί και Κόρες», διότι διακόψαμε μετά την πέμπτη παράταση, ωστόσο οι ηθοποιοί και συντελεστές πληρώθηκαν από το ΔΗΠΕΘΕΚ, όχι από το επίδομα της κυβέρνησης», ανέφερε η πρόεδρος του οργανισμού και συμπλήρωσε πως οι παραστάσεις στοιχίζουν και δεν επαρκούν πολλές φορές οι επιχορηγήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να καλύψουν τα έξοδα της κάθε παραγωγής.

Καλοκαιρινή περιοδεία στην Κρήτη για τις χειμερινές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕΚ

Οι σκέψεις μας είναι να γίνουν παραστάσεις με περιοδεία εντός Κρήτης, για τις παραστάσεις «Γιοί και Κόρες» και την παιδική «Ιστορίες στο τάκα-τάκα», τόνισε η κ. Μαλανδράκη και συμπλήρωσε:

«Ήδη η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕΚ Έφη Θεοδώρου είναι σε επαφή με τον σκηνοθέτη της παράστασης Γιάννη Καλαμβριανού, για να γίνουν κάποιες σκηνοθετικές αλλαγές στο έργο ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις».

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει η πρόθεση να γίνουν και οι δύο παραστάσεις από το καλοκαίρι προς το φθινόπωρο, ενώ υπάρχει μια πρόσκληση της Υπουργού Πολιτισμού για χρήση των αρχαιολογικών ανοικτών χώρων σε πολιτιστικές δράσεις.

zarpanews.gr

One thought on “Μαλανδράκη: Θέλουμε το ΔΗΠΕΘΕΚ να ανεβάσει φέτος παραστάσεις σε όλη την Κρήτη

  1. Ανεβάστε εσείς, ποιος θα έρθει να σας δει ειναι το θέμα. Ολη μέρα Netflix , θεατρα κλπ, αν είναι να ρισκάρουμε κ να ειμαστε με κόσμο κάνα καφέ κ μπάνιο θα πάμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook