Μακιγιάζ μετά τα 40 – Το ιδανικό αποτέλεσμα με 6 κινήσεις

μακιγιάζ-μετά-τα-40-το-ιδανικό-αποτέλε-1410445

Μετά τα 40, οι περισσότερες γυναίκες έχουμε ανακαλύψει πάνω κάτω τι μας ταιριάζει. Παρόλα αυτά όσον αφορά στο μακιγιάζ υπάρχει μία αλάνθαστη συνταγή: 6 βήματα που θα κάνουν την όψη μας να φαίνεται ανεπιτήδευτα λαμπερή και νεανική. Ποια είναι αυτά;

Βήμα 1ο

Εφαρμόζουμε στο πρόσωπο ενυδατική κρέμα, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που ξεφλουδίζουν ή έχουν ρυτίδες.

Γιατί: Το μέικ απ μας όσο καλής ποιότητας και αν είναι, δεν μπορεί να καλύψει τα σημάδια της απεριποίητης ή διψασμένης επιδερμίδας. Αν για παράδειγμα είναι ξηρή, το μέικ απ «σπάει» και συσσωρεύεται στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες τονίζοντας ακόμα περισσότερο τα σημάδια γήρανσης.

Tip: Αν έχουμε λεπτές γραμμές και ρυτίδες πριν από το μέικ απ απλώνουμε ενυδατική κρέμα ή ένα booster λάμψης, που θα τις «γεμίσει». Επίσης επιλέγουμε ένα μέικ απ με ενυδατικούς παράγοντες, όπως υαλουρονικό οξύ, που θα αυξήσει τη φυσική λάμψη μας.

Βήμα 2ο

Βάζουμε μέικ απ, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα, χωρίς δυσχρωμίες.

Τρόπος εφαρμογής: Όσο η επιδερμίδα είναι ακόμα νωπή από την ενυδατική ή το booster, βάζουμε τη βάση μας. Είναι σημαντικό να κάνουμε το μακιγιάζ κάπου που έχει φυσικό φως, ώστε να το απλώνουμε ομοιόμορφα αλλά και για να βλέπουμε τις πραγματικές αποχρώσεις των προϊόντων.

Βήμα 3ο

Απλώνουμε ελάχιστες σταγόνες από ένα υγρό highlighter στο κόκαλο των ζυγωματικών, κοντά στους κροτάφους.

Τι κάνουμε: Για φυσικό αποτέλεσμα με διακριτική λάμψη, αναμειγνύουμε μερικές σταγόνες υγρού highlighter με το foundation. Για πιο έντονη λάμψη, εφαρμόζουμε ταμποναριστά μια σταγόνα απευθείας σε συγκεκριμένα σημεία που αντανακλάται το φως, και κυρίως στο κόκαλο των ζυγωματικών και της μύτης.

Βήμα 4ο

Απλώνουμε ταμποναριστά ένα κρεμώδες ρουζ στα μάγουλα.

Γιατί: Τα φυσικά ελαφρώς ροζ μάγουλα χαρίζουν λάμψη υγείας στη στιγμή. Επιλέγουμε ένα ρουζ σε τόνο παρόμοιο με εκείνον που αποκτάμε έπειτα από κάποια άσκηση.

Βήμα 5ο

Δίνουμε καμπύλη στις βλεφαρίδες μας με ένα ψαλίδι και βάζουμε μάσκαρα.

Tip: Το ψαλίδι για βλεφαρίδες είναι πολύ σημαντικό γιατί αποτελεί τον πιο εύκολο και απλό τρόπο προκειμένου να αποκτήσουμε ξεκούραστο και ζωηρό βλέμμα.

Βήμα 6ο

Απλώνουμε ένα γκλος σε ροζ ή nude αποχρώσεις

Τέλος, τα λαμπερά ζουμερά χείλη είναι το τελευταίο βήμα που θα ολοκληρώσει το λαμπερό, φυσικό λουκ.

vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook