Μακιγιάζ: Eπιλέξτε το κατάλληλο foundation ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας

μακιγιάζ-eπιλέξτε-το-κατάλληλο-foundation-ανάλ-1623176

Το foundation είναι ένα από τα πιο βασικά σημεία στη ρουτίνα ομορφιάς γι’ αυτό είναι και τόσο σημαντικό να βρείτε το ιδανικό για εσάς. Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι σίγουρα σημαντική, αλλά εξίσου σπουδαίο ρόλο παίζει να ανακαλύψετε το foundation που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο επιδερμίδας σας.

Τα foundation υπάρχουν σε διάφορες μορφές και φινιρίσματα, όπως υγρά, sticks, ή και ματ.

Σύμφωνα λοιπόν με beauty experts βρήκαμε τη μορφή foundation που είναι η ιδανικότερη για εσάς αναλόγως με τον τύπο επιδερμίδας σας.

Ξηρή επιδερμίδα

Κάθε προϊόν μακιγιάζ που παρέχει ενυδάτωση είναι ευεργετικό γι’ αυτόν τον τύπο. Επιλέξτε λοιπόν foundation υγρής ή κρεμώδους υφής με βάση το έλαιο. Εφαρμόστε το ομοιόμορφα για να αποκτήσετε τη φωτεινότητα που χρειάζεστε. Ο καλύτερος τρόπος για να το απλώσετε σωστά είναι να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας, έτσι ώστε τα έλαια από τα χέρια να ενισχύουν κι αυτά με τη σειρά τους την πιο ξηρή κι αφυδατωμένη επιδερμίδα.

Λιπαρή επιδερμίδα

Αυτού του τύπου επιδερμίδες παράγουν επιπλέον σμήγμα, οπότε αν θέλετε να την ελαχιστοποιήσετε, αναζητήστε foundation με βάση το νερό και πούδρες με ματ φινίρισμα. Εφαρμόστε το καλύτερα μ’ ένα beauty blender καθώς απορροφά την περίσσεια υγρασία της επιδερμίδας.

Μικτή επιδερμίδα

Εδώ η λιπαρότητα βρίσκεται κυρίως γύρω από τη “Τ” ζώνη -μύτη, πηγούνι και μέτωπο- και η ξηρότητα στις υπόλοιπες περιοχές του προσώπου. Ιδανικό για εσάς είναι ένα υγρό foundation με σατινέ φινίρισμα. Θα προσφέρει λάμψη στις πιο ξηρές περιοχές χωρίς να κάνει τη “T” ζώνη να δείχνει εξαιρετικά γυαλιστερή.

instyle.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook