Μακελειό στο Μεξικό: Δώδεκα νεκροί από ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και συμμορίας

μακελειό-στο-μεξικό-δώδεκα-νεκροί-από-1472458

Ακόμη ένα μακελειό στο Μεξικό, έπειτα από ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, με συνέπεια τον θάνατο 12 ατόμων.

Συγκεκριμένα, τέσσερις αστυνομικοί και οκτώ ένοπλοι, που σύμφωνα με τις αρχές ήταν μέλη συμμορίας, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την απελευθέρωση θυμάτων απαγωγής στη μεξικανική πολιτεία Χαλίσκο (δυτικά), ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Πέμπτη.

Οι ανταλλαγές πυρών γύρω από σπίτι προαστίου της Γουαδαλαχάρας διήρκεσαν πάνω από μιάμιση ώρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Η επιχείρηση επέτρεψε να απελευθερωθούν οι δυο άνδρες που είχαν απαχθεί, δήλωσε ο εισαγγελέας Λουίς Μέντες Ρουίς σε δημοσιογράφους.

Έγιναν αρκετές συλλήψεις υπόπτων –συμπεριλαμβανομένων τριών βαριά τραυματισμένων– και κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά, συμπλήρωσε ο κυβερνήτης της Χαλίσκο, ο Ενρίκε Αλφάρο.

Στην αρχή της χρονιάς, δέκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην πολιτεία αυτή, μια από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τη βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, στο οποίο οι αρχές προσάπτουν την ευθύνη για σειρά φόνων και απαγωγών.

Ο αρχηγός του, ο Νεμέσιο «Ελ Μέντσο» Οσεγκέρα, συγκαταλέγεται στους πλέον καταζητούμενους βαρόνους των ναρκωτικών στον κόσμο. Η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (Drug Enforcement Agency, DEA) προσφέρει αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, το Μεξικό έχει καταγράψει πάνω από 340.000 φόνους και δεκάδες χιλιάδες εξαφανίσεις αφότου εξαπολύθηκε, τον Δεκέμβριο του 2006, ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook