Μακελειό στην Ταϊλάνδη – Στρατιώτης άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο και σκότωσε 26 άτομα

μακελειό-στην-ταϊλάνδη-στρατιώτης-ά-995456

Τουλάχιστον 26 άτομα έπεσαν νεκρά από τα πυρά ενός ταϊλανδού στρατιώτη, ο οποίος, ευρισκόμενος σε παροξυσμό, άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Στο περιστατικό τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά 63 άτομα. Ο στρατιώτης σκοτώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις μετά την ολονύκτια πολιορκία στο εμπορικό κέντρο Terminal 21 της πόλης, ανεβάζοντας τον τελικό αριθμό των νεκρών στους 27.

Προηγήθηκαν δραματικές ώρες αγωνίας, με την καταδίωξη του δράστη από τις αρχές και την επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων και των πολιτών από το εμπορικό κέντρο. Σταδιακά όλοι οι άμαχοι απομακρύνθηκαν από το εμπορικό κέντρο και τον περιβάλλοντα χώρο, όπως ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Thairath TV, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο εμπορικό κέντρο είχαν αποκλειστεί από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι ειδικές δυνάμεις αναζητούσαν τον δράστη εντός του κτιρίου και συγκεκριμένα στο υπόγειο και εκτός καθώς συγκεχυμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Τζακραπάντ Τόμα, κατάφερε να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο, μετά από την ανταλλαγή πυρών με τις ειδικές δυνάμεις. Ένας ανταποκριτής του ταϊλανδέζικου καναλιού ανέφερε ότι ακουγόντουσαν πυροβολισμοί και εκρήξεις μέσα από το εμπορικό κέντρο Terminal 21.

Ο Τζακραπάντ Τόμα αντάλλαξε πυρά με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στο πολυώροφο γκαράζ του εμπορικού κέντρου. Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε, ανέφερε ο ρεπόρτερ του καναλιού.

 Την είδηση επιβεβαίωσε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της χώρας Πραγιούτ Τσαν-Οτσα, χαρακτηρίζοντας το «πρωτοφανές στη χώρα».

«Είναι πρωτοφανές στην Ταϊλάνδη και θέλω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια τέτοια κρίση», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα όπου πήγε να επισκεφθεί τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν εκεί μετά τη σφαγή.

Το κίνητρο του δράστη

Ο ταϊλανδός υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν «προσωπικά», έχουν σχέση με μια διένεξη για την «πώληση ενός σπιτιού» στην οποία θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook