Μακελειό στη Βάρη: Αυτοί είναι οι δύο νεκροί – Τι κρύβεται πίσω από την εκτέλεση | Ο «πόλεμος» δύο μαφιόζικων φατριών για 200 κιλά κοκαΐνης που χάθηκαν

μακελειό-στη-βάρη-αυτοί-είναι-οι-δύο-νε-985344

Φωτογραφίες και στοιχεία των δύο νεκρών από το μακελειό που σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στη Βάρη δημοσιεύουν ΜΜΕ της Σερβίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kurir, τα δύο θύματα της εν ψυχρώ εκτέλεσης στη Βάρη ήταν μέλη της μαφιόζικης φατρίας «Σκάλιαρι», η οποία έχει ως έδρα το Μαυροβούνιο, αλλά δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες των Βαλκανίων καθώς και, ευρύτερα, της Ευρώπης.

Τα σερβικά ΜΜΕ «φωτογραφίζουν» ως τον ενορχηστρωτή του αιματοκυλίσματος στη Βάρη, την ομάδα «Καβάτσκι». Κατά τις ίδιες πηγές, οι δυο οργανώσεις ήταν αρχικά ενωμένες, όμως το 2014 ξέσπασε εμφύλιος όταν «χάθηκαν» 200 κιλά ηρωίνης. Από τότε, ο μαφιόζικος «πόλεμος» έχει στοιχίσει τις ζωές σε 21 νεκρούς (23 με αυτούς της Βάρης), ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των απωλειών στις 40.

Η διάσπαση της μαφίας του Κότορ και η εξαφανισμένη κοκαΐνη

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από τη Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματά τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

40 νεκροί μέσα σε πέντε χρόνια

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές. Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιο με αυτό της δολοφονικής ενέργειας στη Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειάς τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook