Μακελειό με 7 νεκρούς στην Kαλιφόρνια: 67χρονος άνοιξε πυρ σε αγροκτήματα – Η στιγμή της σύλληψής του

μακελειό-με-7-νεκρούς-στην-kαλιφόρνια-67χ-1614485

Μόλις μερικές ώρες μετά το φονικό περιστατικό στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια σε πάρτι για την πρωτοχρονιά του σεληνιακού στο Μοντερέι Πάρκ, διπλή επίθεση ενόπλου εναντίον δυο αγροκτημάτων σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 7 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ακόμη ένα —όγδοο— θύμα βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Κατά την ίδια πηγή, όλα τα θύματα ήταν Κινέζοι ή κινεζικής καταγωγής Αμερικανοί που δούλευαν στα αγροκτήματα.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας 67χρονος κάτοικος της κοινότητας, συνελήφθη περίπου δύο ώρες μετά τους πυροβολισμούς. Βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στον χώρο στάθμευσης αστυνομικού τμήματος στη Χαφ Μουν Μπέι. Ο δράστης της επίθεσης αναγνωρίστηκε ως Zhao Chunli.

«Ο ύποπτος συνελήφθη. Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τον πληθυσμό αυτή την ώρα», ανέφερε το γραφείο του σερίφη στην ανάρτησή του.

Ο 67χρονος, με γκρι μπουφάν και καπέλο, εικονίζεται να ρίχνεται στο έδαφος από αστυνομικούς, που του περνούν χειροπέδες και του κάνουν σωματικό έλεγχο προτού τον απομακρύνουν. Σύμφωνα με το NBC News, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στον χώρο στάθμευσης αστυνομικού τμήματος στη Χαφ Μουν Μπέι.

Το όπλο που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό βρέθηκε επίσης μέσα στο αυτοκίνητό του.

Τα κίνητρα των πυροβολισμών είναι ακόμα άγνωστα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι του σερίφη σε δήλωση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τα γεγονότα στην Καλιφόρνια, ενημέρωσε η εκπρόσωπός του, η Καρίν Ζαν-Πιερ, μέσω Twitter. Ζήτησε «από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να προσφέρουν όποια βοήθεια χρειάζονται οι τοπικές αρχές», συμπλήρωσε.

Πυροβολισμοί και στην Αϊόβα

Νωρίτερα σε μια άλλη πολιτεία των ΗΠΑ και συγκεριμένα στην Αϊόβα δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν κι ένας τρίτος τραυματίστηκε βαριά από πυρά μέσα σε μη κυβερνητική οργάνωση που βοηθά νέους στη Ντε Μόιν.

Ανταποκρινόμενες σε κλήση στην άμεση δράση, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης που έφρασαν στη ΜΚΟ «Starts Right Here», που συνεργάζεται με το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, βοηθά νέους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή διατρέχουν κίνδυνο, βρήκαν τρεις ανθρώπους τραυματισμένους από σφαίρες, οι δύο από τους οποίους βρίσκονταν «σε πολύ σοβαρή κατάσταση».

«Αυτοί οι δύο άνθρωποι, δυο μαθητές, είναι νεκροί (…). Το τρίτο πρόσωπο, που εργάζεται στην οργάνωση, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση», διευκρίνισε στον Τύπο ο Πολ Πάριζεκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Ντε Μόιν.

Βασιζόμενη στις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, η αστυνομία σταμάτησε αυτοκίνητο και έθεσε υπό κράτηση «τρεις δυνητικούς υπόπτους».

Βαρύ τίμημα

Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και για την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι κάτοικοι της χώρας.

Το 2021, κάπου 49.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες στις ΗΠΑ, με άλλα λόγια καταγράφονταν πάνω από 130 θάνατοι την ημέρα, οι μισοί και πλέον από τους οποίους χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονίες. Επρόκειτο για θλιβερό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά: το 2020, είχαν καταγραφεί 45.000 θάνατοι.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook