«Μακεδονομάχος»: Ένα πολύ επικερδές πολιτικά επάγγελμα!

μακεδονομάχος-ένα-πολύ-επικερδές-π-800696

Αν τα Σκόπια με το όνομα της εθνικής τους ομάδας ποδοσφαίρου παραβιάζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, να η ευκαιρία να την καταγγείλετε! Απλώς, όμως, στόχος σας ήταν η εξουσία, εμπαίζοντας τον απλό κόσμο

Amber Alert: Αναζητούνται οι κατ΄ επάγγελμα «μακεδονομάχοι» της πολιτικής και των συλλόγων, που έχουν εξαφανιστεί μετά τις 7 Ιουλίου 2019, με την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία. Φορούσαν πανοπλίες και περικεφαλαίες και βασικό χαρακτηριστικό τους ήταν πως «πωλήθηκε η Μακεδονία»!

Ο λόγος φυσικά δεν είναι για απλούς πολίτες, που πίστεψαν σε έναν εθνικό παροξυσμό που δημιουργήθηκε από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, με πρωταγωνιστές και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, με τον Αντώνη Σαμαρά να ανατρέπει την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο λόγος γίνεται για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως για επιφανή της στελέχη, νυν υπουργούς και βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά και για τους επικεφαλής των «μακεδονικών οργανώσεων» – πού είναι αλήθεια αυτοί μετά τις εκλογές;

Τα κυβερνητικά στελέχη, όπως φαίνεται από την μετεκλογική τους συμπεριφορά, χρησιμοποίησαν τη Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών με μοναδικό σκοπό να διατηρήσουν την ενότητα της ΝΔ και να έρθουν στην εξουσία. Καπηλεύτηκαν τα αισθήματα των απλών πατριωτών, επένδυσαν πάνω στο μίσος, διαβεβαίωναν στο παρασκήνιο ξένους ηγέτες ότι τα λένε αυτά για να ελέγξουν την ακροδεξιά εντός και εκτός ΝΔ και αν έρθουν στην εξουσία δεν θα αμφισβητήσουν τη Συμφωνία, ευχόμενοι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς να τελειώσουν τη δουλειά που οι ίδιοι χαρακτήριζαν «βρώμικη»!

Η φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας στο ποδόσφαιρο, όμως, εκθέτει όλους τους παραπάνω – από τον πρωθυπουργό έως και τον Θοδωρή Ζαγοράκη που είναι και πρόεδρος της ΕΠΟ και ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Αν η Βόρειος Μακεδονία παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ιδού η Συμφωνία που (υποτίθεται) γυρεύατε προεκλογικά για να την καταγγείλετε.

Ευτυχώς βεβαίως που δεν το κάνετε. Αυτό όμως δεν μπορεί να κρύψει την υποκρισία σας. Ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά πως ο «μακεδονομάχος» υπήρξε για εσάς ένα πολύ επικερδές πολιτικά επάγγελμα!

ΥΓ: Τι γίνεται και με τους όρους που, θέματα όπως τα σχολικά βιβλία κοκ, και που, αν δεν εκπληρώνονταν οι όροι αυτοί, θα βάζατε βέτο στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βορείου Μακεδονίας; Ουαί υμίν…

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

2 thoughts on “«Μακεδονομάχος»: Ένα πολύ επικερδές πολιτικά επάγγελμα!

  1. Αυτό το «Ευτυχώς βεβαίως που δεν το κάνετε.» γιατί το λέτε; Θα ήταν κακό να το κάνουν ή φοβάστε τον κ. Μπάιντεν που θα τους επιβάλει κυρώσεις; Άλλη μια απόδειξη (το διάταγμα Μπάιντεν) ότι η συμφωνία εξυπηρετεί ξένα προς τον ελληνισμό συμφέροντα. Εκτεθειμένοι και αμετανόητοι αυτοί που την ψήφισαν και αυτοί που τη στηρίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook