Μακάκος σκότωσε αγοράκι 4 μηνών πετώντας το από ταράτσα – Αγέλη αφηνιασμένων μαϊμούδων επιτέθηκε στους γονείς του

μακάκος-σκότωσε-αγοράκι-4-μηνών-πετώντ-1488923

Μία βίαιη επίθεση από Μακάκους δέχτηκε μια οικογένεια στην Ινδία, με ένα από τα ζώα να έχει αφηνιάσει και να σκοτώνει το μωρό των ανθρώπων μπροστά στα έντρομα μάτια των γονιών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δράσουν έγκαιρα.

Σύμφωνα με την mirror.co.uk, το περιστατικό έγινε στο χωριό Dunka στην περιοχή Uttar Pradesh, όταν ο 25χρονος Nirdesh Upadhyay μαζί με την σύζυγο του και τον τεσσάρων μηνών γιο του βρίσκονταν πάνω σε μια ταράτσα.

Τότε εμφανίστηκε μπροστά τους μια αγέλη από Μακάκους, με τις μικροσκοπικές μαϊμούδες να τους επιτίθενται αμέσως. Εκείνοι προσπάθησαν να διαφύγουν και άρχισαν να τρέχουν, όμως ο Nirdesh σκόνταψε και έφυγε από την αγκαλιά ο γιος του, τον οποίο κρατούσε. Μία από τις αφηνιασμένες μαϊμούδες λοιπόν, άρπαξε το παιδί από το χέρι και το εκσφενδόνισε από την ταράτσα, η οποία βρίσκονταν τρεις ορόφους πάνω από το έδαφος.

Οι γονείς εκείνοι την στιγμή έφυγαν από την ταράτσα και ξέφυγαν από τις αφηνιασμένες μαϊμούδες, ενώ όταν έφτασαν κοντά στο παιδί τους, διαπίστωσαν πως είχε πεθάνει.

Έκτοτε, οι τοπικές αρχές ερευνούν την υπόθεση, ενώ στην περιοχή έχουν σταλεί και ειδικοί άγριας ζωής, ώστε να διαπιστώσουν τι έγινε και γιατί σημειώθηκε η συγκεκριμένη επίθεση.

«Πονοκέφαλος» οι επιθέσεις άγριων ζώων

Η Ινδία είναι μια χώρα με μεγάλο πληθυσμό, ο οποίος καθώς πολλαπλασιάζεται, αναζητεί περισσότερο χώρο, οπότε καταπατώνται από τον άνθρωπο συνέχεια εκτάσεις γης, οι οποίες κανονικά φιλοξενούσαν άγρια ζωή.

Οι επιθέσεις λοιπόν από άγρια ζώα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, καθώς αναζητούν τροφή και πηγαίνουν σε περιοχές που μένουν άνθρωποι. Μάλιστα, καθώς τα χρόνια περνούν μειώνονται όσες αφορούν ιδιαίτερα άγρια ζώα, όπως ελέφαντες, τίγρεις και λεοπαρδάλεις.

Παρόλα αυτά, το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται οι επιθέσεις προς τους ανθρώπους, από ζώα που θεωρούνταν «ακίνδυνα», όπως οι μαϊμούδες και ιδιαίτερα οι Μακάκοι, οι οποίοι πέρα από την εύρεση τροφής, μπορεί να αναπτύξουν σχέσεις με τους ανθρώπους, οι οποίες οδηγούν συνήθως σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικά το 2020 ο Μακάκος με το όνομα Kalua έγινε γνωστός σε όλη την Ινδία, γιατί κατακρεούργησε δεκάδες πρόσωπα παιδιών -κυρίως κοριτσιών- όπου σημαδεύτηκαν για όλη την ζωή τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκαν πολλές πλαστικές επεμβάσεις, ώστε να είναι λειτουργικά μερικά μέρη του προσώπου.

Σύμφωνα με τις αρχές, η συγκεκριμένη μαϊμού είχε αναπτύξει σχέσεις με έναν έμπορο νοθευμένου αλκοόλ, ο οποίος έδινε στον Μακάκο να πιεί, με αποτέλεσμα το ζώο να αποκτήσει εθισμό. Όταν ο έμπορος πέθανε λοιπόν, το ζώο έχασε τον έλεγχο, αφού δεν έβρισκε το αλκοόλ που επιθυμούσε και ξεκίνησε ένα μπαράζ επιθέσεων σε ανθρώπους, μέχρι που ειδικοί έδωσαν τέλος.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook